Türkiye’nin ilk Turbo Kompresör AR-GE Merkezi IHI DALGAKIRAN’IN

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında fabrika açılışını gerçekleştiren Türkiye’nin ilk ve tek Turbo Kompresör üreticisi IHI DALGAKIRAN AR-GE Merkezi olmaya hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabiha Toprak

Japonya’nın önde gelen teknoloji şirketlerinden Japon IHI Corporation ile Dalgakıran Makine ortaklığıyla kurulan IHI DALGAKIRAN Makine, Dilovası/Kocaeli üretim tesislerinde büyük bir yapılanmayla AR-GE Merkezi olmaya hak kazandı. Turbo Kompresör üretiminde ilklerin firması IHI DALGAKIRAN Türkiye’nin ilk Turbo Kompresör AR-GE Merkezi oldu.

IHI DALGAKIRAN Genel Müdürü Yakub Tüfekci Öncelikle şunu belirtmek isterim TÜBİTAK’tan onaylanan AR-GE Merkezimize sahip olmanın gururunu bizlere yaşatan ve başarılarımızın devamlılığını sağlayan başta değerli mühendislerimize ve tüm ekip arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. IHI DALGAKIRAN Genel Müdürü Yakub Tüfekci “geliştirdikleri teknolojilerle hem sektöre hem de ülkemize, katma değer sağlayacağız Endüstri 4.0 ile birlikte fabrikaların daha fazla otomasyona yönelmesiyle sanayinin her dalında basınçlı havaya olan talep arttı. Her geçen gün yükselen enerji maliyetleri de firmaları daha verimli teknolojiler kullanarak enerji tasarrufu yapmaya dolayısıyla verimli ürünler kullanmaya teşvik ediyor. Bu bilinçle Türk ve Japon mühendislerden oluşan AR-GE Merkezimiz öncülüğünde, hizmet verdiğimiz her sektörde, farklı basınç ve kapasitelerde T2A, TRA, TRE, T3A ve TRX model IHI DALGAKIRAN Turbo Kompresörler üretilmekteyiz. AR-GE Merkezimizde, aerodinamik tasarımı tamamen kullanıcının fabrika ve ortam koşullarına özel, ve yine kullanıcının gereksinimleri dikkate alınarak kompresör kontrol ve otomasyon sistemleri geliştirilerek 132 kW ile 2000 kW güç aralığında Turbo kompresör proje faaliyetleri yürütülmektedir. Ürünlerimizde, yüksek mühendislikle geliştirdiğimiz kontrol panelindeki veri akışı sayesinde ürünümüzü sahada çalışırken de takip edebiliyor, yaygın satış ve servis ağımızla, hem yurtdışındaki hem de yurtiçindeki müşterilerimizin ihtiyaçlarına anında çözüm üretebiliyoruz”.dedi.

IHI DALGAKIRAN AR-GE Müdürü Toshimichi Taketomi Toplam, "İstihdamının %40’ı alanında uzman mühendislerden oluşuyor. Firma olarak gurur yaşıyoruz; Japon ve Türk Mühendislerinin ortak çalışmaları ile, Türkiye’de üretilen ilk ve tek turbo kompresör olan IHI DALGAKIRAN Turbo Kompresörleri, demir çelikten otomotive, tekstilden madencilik sektörüne kadar sanayinin birçok alanına hizmet veriyor.

IHI DALGAKIRAN olarak, 166 yıllık bir geçmişe sahip IHI firmasının Turbo kompresör teknolojisinden yararlanarak ve geliştirerek, kullanıcılarımıza çözümler sağlıyoruz. Bu noktada şirket ortağımız Japon Teknoloji devi IHI Corporation’ın mevcut teknolojisini, lisans anlaşması yaparak Türkiye de üretime başladık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir