Çalışkanlığı ve başarısı ‘sınırları’ aştı

Türkiye’nin başarılı iş kadınlarından Fatma Aydoğdu’nun kızı Buse Turunçtur, kariyer basamaklarında önemli bir adım daha attı. Turunçtur, dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden (ANU) doktora programına ‘tam burslu’ davet aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tezmaksan Makina Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, Türkiye'nin başarılı iş insanlarından biri... İş yaşamının yoğun ve stresli temposunda birçok iş kadını gibi 'anne' olma gibi bir zorlu bir görevi ve sorumluluğu da taşıyor. 1992 yılında dünyaya gelen kızı Buse Turunçtur ile imrenilecek derecede bir anne-kız ilişkisi yaşayan Aydoğdu, bugünlerde de iyi bir anne olmanın haklı gururunu yaşıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünden 2016 yılında mezun olan Buse Turunçtur, üniversite sonrasında yaptığı başarılı çalışmaları sonucu bilim insanı olma yolunda çok büyük bir başarı elde ederek ülkesini, ailesini, hocalarını ve üniversitesini gururlandırdı.

Üniversite eğitim boyunca tatil dönemlerinde Türkiye'nin en özel kurumlarında çalışarak tecrübe kazandıktan sonra yüksek lisansını sismoloji alanında yer içi görüntüleme konusunda uzman olan Dr. Tuna Eken (İTÜ), Dr. Erdinç Saygın (Batı Avustralya Üniversitesi) ve Prof. Dr. Tuncay Taymaz (İTÜ) tarafından yönetilen araştırma projesinde yer alarak başarı ile tamamladı. Tamamladığı projeler dünyanın en önemli üniversitelerinden birisi olan Avustralya Ulusal Üniversitesi’nin (ANU) dikkatini çekerek, ilgili üniversite tarafından doktora programına tam burslu olarak davet edildi.