ARC, bu kez de engelli insanlara dokundu!

Çocuk Eğitim Derneği ile protokol imzalayan ARC, eğitimine katılan her birey adına derneğe bağışta bulundu. ARC Genel Müdürü Yeşim Çınar, “Herkes İçin Sosyal Sorumluluk” sloganıyla gücü ölçüsünde herkesin bir şeyler yapabileceğini göstermek arzusunda olduklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1995 yılından beri adından gerek gerçekleştirdiği yoğun eğitim programları, gerekse danışmanlık projeleri ile söz ettiren ve sektörde 25.yaşını kutlayan ARC Eğitim Danışmanlık, yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Daha önce eğitimlerine katılan herkes için diktiği bir fidan sayesinde Ankara Polatlı’da 4 küçük ormanı doğaya kazandıran ARC, sonrasında farklı bir uygulama ile Türk Eğitim Vakfı’na bağışta bulundu ve binlerce çocuğun eğitimine katkı sağladı.

Bugünlerde ise ARC Eğitim Danışmanlık farklı bir heyecan içerisinde. Başkanlığını Acun Ilıcalı’nın ağabeyi Dr.Ömer Ilıcalı’nın yürüttüğü, işitme engelli çocukların daha kaliteli eğitim almalarını sağlamak amacı ile kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan Çocuk Eğitim Derneği ile bir protokol imzalayan ARC, bu kez de yine eğitimine katılan her birey adına derneğe bağışta bulunarak, işitme engelli insanların yaşamlarına dokunmaya karar verdi.

ARC Genel Müdürü Yeşim Çınar, Sosyal Sorumluluk projelerini, herkese örnek olmak, özendirmek ve yaygınlaştırmak amacı taşıdıklarını belirtirken, “Herkes İçin Sosyal Sorumluluk” sloganıyla; bazen doğaya, bazen bir öğrenciye, bazen bir engelliye dokunarak, herkesin gücü ölçüsünde bir şeyler yapabileceğini göstermek arzusunda olduklarını belirtti.

Çınar, “Sosyal Sorumluluk yalnızca maddi değere bağlı bir kavram değildir. Yani mutlaka parasal bir destek olması gerekmiyor; bir sokak hayvanına sahip çıkmak da, yaşlı ve yalnız insanlarla güzel vakit geçirmekte, görme engelliler için kitap okuyarak onların dinlemesini sağlamak da sosyal sorumluluktur. Yeter ki insan bir başka yaşama dokunmak ve katkı sağlamak istesin, bunun için inanmak ve arzulamak yeterlidir. Unutmayalım ki herkes için bir sosyal sorumluluk katkısı sağlamak mümkündür” diyerek toplumu gücü bu bulundukları ortam ölçüsünde sosyal sorumluluğa davet etti.