Teknoloji sektörüne oyuncu dopingi

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar satışları azalırken, profesyonel oyuncular imdada yetişti. Üreticiler yeni nesil oyuncu ürünleri ile satışlarını artırmayı başarıyor. (MURAT YILDIZ)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Hızla azalan notebook ve masaüstü bilgisayar pazarına can suyu oyunculardan geldi. Son 4 yıldır profesyonel e-oyuncular sayesinde yalnızca oyun oynamaya odaklı bilgisayarın satışlarında ciddi bir artış meydana geldi. Üreticiler için artık oyuncu faresi, klavyesi, kulaklığı, bilgisayarı, koltuğu, tableti derken geniş bir pazar açılmış oldu. Bu alanın önemli bir oyuncusu olan Asus, ROG markası ile oyunculara yönelik bilgisayarlar geliştiriyor. Asus Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler ile oyuncu ekosisteminin taleplerini ve Asus’un gelecek planlarını konuştuk.

- Akıllı telefon piyasasındaki rekabet her geçen yıl daha da kızışıyor. ASUS'un portföyünde bu yıl neler var?

Bu yıl yapay zeka özelliğine sahip Zenfone 5 ve 5Z modellerimizi pazara sunduk. Yapay zeka teknolojisi sayesinde farklı kullanım senoryalarını kurgulayarak, fotograf çekmek, ihtiyaca göre şarj süresinin optimize edilmesi, ortam sesine göre ses seviyesinin tanımlanması gibi birçok senaryoda kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırdık. Bu yılki modellerimiz arasında aynı zamanda akıllı telefonlarda bulunan en yüksek işlemci performansına ve pil kapasitesine sahip modeller bulunuyor ve kullanıcıya daha geniş bir ekran sunuyor. Yine Computex fuarında ilk kez görücüye çıkan ROG Phone modelini oyuncular için özel olarak tasarladık. Bu yeni telefonun dizaynı, performansı ve sunduğu aksesuar seçenekleri, kendi alanında pek çok ilki tüketici kullanımına sundu. 2019 yılında ise yine Zenfone ve ROG başta olmak üzere akıllı telefon pazarında ses getirecek teknolojilerimizle yer almaya devam ediyor olacağız.

- ASUS yakın zamanda espor dünyasında bir dizi iş birliğine imza attı. Buradaki hedefl erinizden bahseder misiniz?

ASUS markası 2006 yılından bu yana oyuncular için özel ürettiği ROG (Republic of Gamers) markası ile oyunculara dokunuyor. Bu tarihten itibaren oyun dünyasının önemli toplulukları ve e-spor ekosisteminin içinde yer alarak bu alanda aktif rol alan ilk marka oldu. ASUS halen dünya genelinde kendi takımları ve ligleri olan tek markadır. E-sporun Türkiye’deki yükselişi ile birlikte Türkiye’deki e-spor yatırımlarımızı da hayata geçirmeye başladık. 2017 yılında ESL Türkiye liginin ilk ana sponsoru ASUS oldu. Yine aynı şekilde üniversitelerde e-spor laboratuarı kuran ilk marka yine ASUS’tur. 2018 yılında yatırımlarımız ana lig sponsorlukları ve takım sponsorlukları ile devam ediyor. Oyuncular için tasarladığımız ürünleri hedefl erine ulaşmak için kullanmaları, ürünlerimizden destek ve güç almaları bizler için en önemli ilham kaynağı. Ancak oyuncuların kendilerinden aldığımız geri bildirimler ile onlar için daha iyi ürünler üretebiliriz.

- ROG markasıyla oyun tutkunlarına hitap ediyorsunuz. Peki oyuncular ne istiyor?

ASUS bu ihtiyaca nasıl yanıt veriyor? Oyuncuların performans ve başarı beklentilerinin yanı sıra, kendilerini anlayan markalara ihtiyaçları var. Ekranlarındaki tepkime süresinin oyunlarda onlara nasıl bir avantaj sağladığını ya da nasıl hissettirdiğini, dizüstü bilgisayarlarında oyun oynarken ergonomi kaynaklı bileklerinin ağrımasını ya da yüksek performansta çalışan bilgisayarlarının ısınma problemi çıkarmasını istemediklerini anlamamızı talep ediyorlar. Oyuncular için tasarlanan dizüstü bilgisayarlarının taşıma sırasında sırtı ağrıtmamasını istiyorlar. Bu sebeple ASUS olarak bizler ROG markası ile ürettiğimiz tüm ürünleri birebir oyuncuların kullanım senaryolarına ve beklentilerine göre tasarlıyoruz. Masaüstü bilgisayarlarda en gelişmiş teknolojileri maksimum performans sağlayacak şekilde bir araya getirip, sistemin uyumunu test ediyor ve ASUS garantisi ile sunuyoruz. Aynı şekilde dizüstü bilgisayarlarımızda en üstün performanslı bileşenleri yüksek çözünürlüklü panel, uzun pil süresi ve sadece 2 kg gibi hafif bir gövde tasarımıyla kullanıcılarımızla buluşturuyoruz. ROG ürün gamımızda tüm kullanıcıların beklentilerini karşılayacak çeşitlilik ve performansta modellerimiz ve aksesuarları bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir