Nestlé gönüllüleri, çevre için Karacabey’de buluştu

Nestlé gönüllüleri, şirketin Karacabey fabrikası yakınlarında gerçekleştirdikleri “plogging” etkinliği ile bir yandan fiziksel aktivite yaparken diğer yandan “sıfır atık” bilincini fabrika dışına taşıyarak çevre temizliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Ortak Değer Yaratma anlayışı doğrultusunda topluma fayda sağlayacak projelerini bireyler ve aileler için beslenme ve fiziksel aktivite, topluluklar için istihdam ve kırsal kalkınma, gezegen için ise operasyonlarının etkisini sıfıra indirmeye odaklayan Nestlé’nin çalışanları, çevre için Karacabey’de bir araya geldi.

Nestlé gönüllüleri, fabrika çevresindeki yeşil alanda zaman içinde birikerek kirliliğe sebep olan ve müdahale edilmediği takdirde doğada dönüşümü binlerce yılı bulabilecek çöpleri topladı. Gün boyu süren etkinlik sonunda çoğu evsel atıklardan oluşan 1.500 kilogram çöp geri dönüşüm sürecine dahil edildi.

92 Nestlé çalışanının yer aldığı etkinliğe destek veren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye olarak çevre bilincinin aşılanmasında bu tür kurumsal gönüllülük faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğine inandıklarını vurguladı.

Nestlé Türkiye İK Direktörü Nilüfer Demirkol ise, “Son dönemde Plogging adıyla gündeme gelen aktivite, ilk olarak İsveç’te fiziksel aktivitenin çöp toplama ile birleştirilmesi anlayışından doğdu. Bu, Nestlé’nin ‘hayat kalitesini artırma ve daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunma’ amacıyla son derece örtüşen bir yaklaşım. Fabrikalarımızdan çıkan bütün atıkların geri dönüşüme, tekrar kullanılmaya ve enerjiye dönüştürüldüğünün bilinci ve gönül rahatlığıyla çalışan Nestlé gönüllüleri, bulunduğumuz topluluğa değer katma anlayışımız kapsamında bu etkinliği hayata geçirdi. Plogging aktivitesi ile toplanan çöplerin Nestlé tarafından geri dönüşüme gönderilmesiyle çevre korunmasına yönelik faaliyetlerimize bir yenisi daha eklenmiş oldu” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir