Olmuksan'dan 20 milyon dolarlık yatırım

Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar, kapasite artışı ve yeni makine teçhizatına yönelik 20 milyon doların üzerinde yatırım yapacaklarını; kapasite kullanım oranı yüzde 90'ın üzerine çıkan şirketin yeni fabrika yatırımını da değerlendirdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Oluklu mukavva sektöründe faaliyet gösteren Olmuksan IP'nin 50. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan  Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar, "Marmara Bölgesi'ndeki mevcut kraft fabrikalarımızda 20 milyon doların üzerindeki yatırımızı 2019 ilk çeyrek sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yatırımın bir kısmı kapasite artışı, bir kısmı şu anda Türkiye'de benzeri olmayan yeni makine yatırımına yönelik olacak" dedi.

Hepvar'ın verdiği bilgiye göre, Olmuksan IP Bursa, Dilovası, Çorlu, Adana, İzmir ve Çorum'daki tesislerinde yıllık 330,000 ton oluklu mukavva, 290,000 ton civarı da kutu üretim kapasitesine sahip. 

Olmuksan IP'nin kapasite kullanım oranının geçen yıl yüzde 90'ın üzerinde gerçekleştiğini belirten Hepvar, yeni bir fabrika yatırımının gündemde olup olmadığı ile ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

"Olabilir. Türkiye'de aynı kalmayı düşünmüyoruz. O yüzden organik, inorganik bakıyoruz. Organikte de inorganikte de fizibilite önemli. Bakıyoruz, inceliyoruz, analiz ediyoruz. Ortağımızın şirkete bakışı kısa vadeli değil, Türkiye'nin geleceğine inanan bir şirket."

Olmuksan IP'de, International Paper Container Holdings yüzde 92.74 hissedar konumunda bulunuyor. Yüzde 7.26 hisse ise halka açık.

 Eski bir fabrika olması ve ekonomik ömrünü doldurması sebebiyle Olmuksan'ın kağıt tesisinin üretime son verdiğini belirten Hepvar, kağıt üretimi alanında yeni bir fabrika yatırımını da değerlendirebileceklerini; ancak şu anda olgunlaşmış bir karar bulunmadığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir