Türkiye 103 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptı

Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneğinin verilerine göre, Türkiye, geçen yıl 103 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneğinin (ICCA) verilerine göre Türkiye geçen yıl İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Aydın'da 103 uluslararası kongreye ev sahipliği yaparak, dünyada 37'inci sırada yer aldı.

Kongre turizmi konusunda Türkiye'nin potansiyeline yönelik değerlendirmede bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye’nin 4-5 saatlik uçuş mesafesi ile sağladığı ulaşım avantajına ve tesislerinin niteliğine dikkati çekerek, “Türkiye’nin kongre turizmi açısından ilk beş ülke arasında yer almaması için hiçbir neden yok.” dedi.

Ayık, kongrelerin turizm pazarı için çeşitlilik yarattığına işaret ederek, “Pazarda bu dediğimiz seviyelerde bir yer yakalandığı takdirde, ülkeyi prestij açsından önemli bir noktaya götürür.” diye konuştu.

Kongrelere katılanların profilinin tatilcilerden farklı olduğuna değinen Ayık, alım güçleri yüksek bu kişilere birçok ürünü pazarlamanın daha kolay olduğunu söyledi.

Kongre merkezleri bakımından zengin olan İstanbul’un trafik sorunu olduğunu vurgulayan Ayık, ulaşım altyapıları desteklendiğinde İzmir ve Antalya gibi şehirlerde de kongre turizminin gelişeceğini aktardı.

Dünya Petrol Kongresi İstanbul'da yapılacak

Öte yandan enerjinin geleceğinin tartışılacağı 22. Dünya Petrol Kongresi, 9-13 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak. Söz konusu kongre, Türkiye'nin enerji alanındaki kilit rolünü vurgularken, bir yandan da kongre turizmi açısından ne kadar yol kat edildiğini 86 farklı ülkeden binlerce katılımcıya göstermiş olacak.