Jolly Tur, kültür turizminde bütçeyi de hedefi de büyüttü

Bu yıl deniz-kum turizminde fiyatların yüksek olması nedeniyle kültür turlarında artış beklediklerini anlatan Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, şirket olarak bu yıl kültür turizmine ayırdıkları bütçeyi yüzde 40’a çıkardıklarını söyledi. (Leyla İlhan)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İlhan

MARDİN - Kültür turizmine 15 yıldan buna yana ağırlık veren Jolly Tur, bu yıl kültür turizmin de hedefl erini büyüttü. Jolly Tur’un 2019 hedefl erini paylaşan Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, şirket olarak bu yıl kültür turizmine ayırdıkları bütçeyi yüzde 40’a çıkardıklarını söyledi.1986 yolundan bu yana turizm sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Vardar, “Turizmi sadece ticaret olarak değil sosyal sorumluluk projesi olarak da görüyoruz. Bu amaçla kültür turlarına ticari kazanç olarak değil misafir memnuniyeti olarak bakıyoruz. Bu yıl yıllık yatırım bütçemizin yüzde 40’ını bu alana ayırdık” dedi. Kültür turlarında kişi sayısının yüksek olmasına rağmen karların oldukça küçük olduğunu ifade eden Vardar, amaçlarının kültür turunun gerekliliğini anlatmak olduğunu söyledi. Bugün 42 farklı şehirden kültür turu düzenlediklerini aktaran Vardar, amaçlarının havalanın olduğu 54 ile yolcu indirmek olduğunu kaydetti.

Deniz-kum turizmi daralacak Kültür turizmine son 15 yıldır ciddi yatırım yaptıklarına işaret eden Vardar, “Sadece seyahat acentesi belgesi olan acentalar ile kültür turlarına çıkanların sayısı 500 bin. Ama bu rakamın bu yıl 1 milyon seviyesine çıkacağını düşünüyoruz. Çünkü deniz kum güneş seyahatinde bu yıl belirli oranda iç pazar daralması yaşanacak. 2015-2016 yıllarında iç pazara ihtiyaç duyan otellerde yaşanan potansiyel daralmasının doğurduğu ihtiyacı kültür turları ile karşılayacağız” diye konuştu.

Yarı fiyatına tatil imkanı Deniz kum turizminde otel fiyatlarının daha yüksek olması nedeniyle kültür turlarında uçak ve kontenjanla ilgili bir sıkıntı olmadığını bu nedenle bu yıl kültür turlarına katılan kişi sayısının 3 katına çıkarmayı hedefl ediklerini aktaran Vardar, “Otobüs ile 1 hafta Karadeniz turu 1500 TL. 1 hafta deniz tatili ise 3000 TL. Arada yarı yarıya fark var. Ayrıca 200 farklı kültür turu düzenleyebiliyoruz ”açıklamasını yaptı. Kültür turuna çıkanların artmasıyla birlikte şirket olarak hedefl erini büyüttüklerini anlatan Vardar, “Buna bağlı olarak bizde bu alanda yüzde 20 olan payımızı yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz ” dedi.

Kaçak turların önü kesildi

Bu yıl kaçak turların önünün kesildiğini anlatan Mete Vardar, böylece faturasız oteller ve faturasız araçların artık çalışmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Sadece TÜRSAB’la çalışanlara izin verileceğini aktaran Vardar, bu noktada hem kalite hem de memnuniyetin sağlanacağını dile getirdi.