Sigorta Cini, acentelere kapıyı açtı

Dünya Gazetesi - Ece Ceyhun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece CEYHUN

Sigorta Cini Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Aydınlı, 'girişimci' acentelere kapılarının açı olduğunu söyledi.

Aydınlı; “Sigorta Cini olarak bugün itibariyle işini sevgiyle yapan, işini büyütmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen ama bunu yapmak istediğinde önüne çeşitli zorluklar çıkan girişimci ruhlu acenteler için bir imkan paketi sunuyoruz. Belirli bir bölgede bilinirliği olan, belli bir müşteri tabanına ulaşmış acentelerin bir sonraki adımı atmaları ve işlerini büyütmeleri, daha fazla müşteriye ulaşmaları ve ulaştıkları bu müşterilerdeki satış dönüşümünü arttırmaları için onlara çok önemli destekler sağlıyoruz” dedi.

Sigorta Cini’nin; dijital kanalları, fiziksel varlığı, 7/24 hizmet veren call-center’ıyla bir sigorta dağıtım markası haline geldiğine işaret eden Erdem Aydınlı, “Bize katılan acentelerde aradığımız özelliklerin başında portföy yapısı ve bu portföyün büyüklüğü geliyor. Ne kadar çeşitlendirilebilir bir portföy olduğu da önemli. Bununla birlikte bir başka konu da bize katılacak kişinin profili. Ne kadar girişimci olduğu, az önce saydığımız imkanları ne ölçüde kullanabileceği, işini ve portföyünü ne ölçüde büyütebileceği, böyle bir potansiyele sahip olup olmadığı bizim için çok önemli. Dolayısıyla hem girişimci, hırslı, kendisini ve işini büyütmek isteyen, hem de belli bir büyüklükte portföyü yaratmış ama bir sonraki noktaya gitmek isteyen acente arkadaşlarımızı bünyemize katmak istiyoruz. Biz Sigorta Cini olarak acentelere rakip değiliz; acentelerle birlikte çalışmak istiyoruz. Nitekim, Türkiye’nin her yerinden acentelerin başvuruları oluyor. Bugüne kadar 60 farklı acente Sigorta Cini ailesine katıldı” açıklamasını yaptı.

Acentelerle özel çalışmalar da yapıyor

Bundan sonraki aşamada müşterilerle satış ekiplerini bir araya getirdikten sonra asıl önemli olan satış dönüşümünü arttırmaya yönelik faaliyetler olacağını da aktaran Aydınlı, şöyle devam etti: “Burada da bizim en önemli özelliğimiz 20 sigorta şirketi ile çalışıyor olmamız. 20 şirketin ürünlerinin tamamını müşterilerimize sunuyoruz. Bunu yaparken özel bir yazılım kullanıyoruz. 20 şirketin hem ürünlerinin içeriğini hem de fiyatlarını 2 dakika içerisinde hazırlayarak bir karşılaştırma tablosu halinde müşterilerimize sunabiliyoruz. Dolayısıyla bizimle çalışan bütün arkadaşlarımız da müşterilerine bütün bu alternatifleri rahatlıkla, hızlıca sunup en uygun ürünü müşterilerine ulaştırabiliyorlar. Müşteriyle olan iletişimi satışa dönüştürme anlamında da eskiye oranla çok daha başarılı olabiliyorlar. Bunlar bizim bize katılan acente arkadaşlarımıza sağladığımız en önemli avantajlar. Bunların yanında eğitim, koçluk, özel projeler gibi özel çalışmalar da yapıyoruz.”

Şirket içinde start-up mantığıyla çalışıyoruz

Sigorta sektörünün dinamik bir sektör olduğunu ve orta vadede sigorta şirketlerinin yetkinlikleri, ürünler ve hizmetlerinin değişim gösterebildiğine değinen Erdem Aydınlı, “Müşterilerin bu ürünlere ulaşım şekliyle ilgili talepleri de değişiyor. Bunları göz önüne aldığınızda Sigorta Cini gibi yapıların her zaman dinamik kalması gerekir. 5 yıldır faaliyet göstermemize rağmen hala şirket içinde start-up mantığında çalışmaya devam ediyoruz. Bunun için organizasyonumuzu mümkün olduğunca yalın tutmaya çalışıyoruz. Kararlarımızı birlikte alıyoruz. Birçok farklı ticari fikri değerlendiriyoruz. Bu fikirlerin kimisini denemeye karar veriyoruz ve bunların karşılığını alırsak bu alanlara yaptığımız yatırımları artırabiliyoruz. Dolayısıyla Sigorta Cini’nin başarısındaki en önemli özelliğinin bu çeviklik olduğunu düşünüyorum.

Bununla birlikte uluslararası bir grubun parçası olmanın getirdiği finansal güç de söz konusu. Büyümek istediğimiz alanlara ilişkin yatırımlarımızı yaparken içinde bulunduğumuz NN Group yatırımı güçlü finansal yapısı bizim 5 yıllık büyümemizi destekleyen en önemli unsurlardan biri oldu” diye konuştu.

İki kat büyüyerek yılı kapatacak

Sigorta Cini’nin bir önceki yıla göre 2 kat büyüyerek kapatacağını öngördüklerini de aktaran Erdem Aydınlı, “Bu sene toplamda 8 mağaza açtık. Gelecek ay Antalya’da açacağımız 2 mağazamızla toplamda 36 mağaza ile yılı kapatmayı planlıyoruz. 5. yılımızı tamamladığımız 2018 sonrasında; 2019’da yakaladığımız bu ivme ile daha da yükselterek ilerlemeyi hedefliyoruz. Büyümenin yanı sıra yeni kanal ve iş modellerine yatırım yaparak sektörün ilklerinden olmak öncelikli ajandalarımızın başında gelmektedir. Aramıza katılacak yeni arkadaşlarımız ve yeni mağazalarımızla büyümemizi sürdüreceğiz. Sigortanın sadece kasko – trafikten ibaret olmadığı, herkesin bir sigortaya ihtiyacı olduğunu daha fazla anlatarak halkımızı profesyonel sigortacılık hizmetlerine erişimini ulaşılabilir kılarak, bu ürünlerden faydalandırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Aydınlı, sektöre ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) verilerine göre 2018 yılının ilk ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.5 oranında bir büyüme yaşanmıştı. Ancak 2018 yılı Ocak – Temmuz ayları olan yılın ilk yarısında, enflasyondaki artışa paralel olarak, sektörümüz yüzde 5.5 oranında büyüdü. Veriler sigorta şirketlerinin enflasyon nedeniyle, sektörün temel branşlarında küçülme olduğunu gösteriyor. Sigorta Cini olarak biz ise faaliyetlerimize planladığımız şekilde devam etmekteyiz.”

Sektörün yüzde 80'ini kapsıyor

Türkiye’nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri, NN Group yatırımı Sigorta Cini, sigortacılık hizmetini mağazalaştırarak sigortanın kolay ulaşılır olmasını hedeflemektedir. Sigorta Cini olarak; bugün 1 tanesi hayat/emeklilik (NN Hayat ve Emeklilik) 19 tanesi de hayat dışından (elementer) olmak üzere tam 20 şirketle müşterilerine hizmet veriyor. Sigorta Cini, özel bir yazılım sayesinde 2 dakika içerisinde müşterilerine karşılaştırmalı bir tablo sunuyor. Tüketiciler söz konusu şirketlerin tüm ürünlerini ürünlerini Sigorta Cini mağazalarından satın alabiliyor. Hayat dışında birlikte çalıştığı 19 şirket, toplam prim üretimi bakımından sektöründe yüzde 80’ini temsil ediyor. Tüketiciler, kasko ve trafik sigortalarından, konut, sağlık ve kritik hastalıklar sigortasına kadar ihtiyaç duydukları tüm ürünleri mağazalarda bulabiliyor. Hatta, tüketicilerin siber riskler sigortası gibi yeni piyasaya sunulan ürünleri de satın alabilmeleri mümkün.

Bu konularda ilginizi çekebilir