Yılın gemisi Cemre Tersanesi'nden çıktı

Yalova Cemre Tersanesi'nde inşa edilen NB57 Wind of Change gemisi, Londra'da birincilik ödülüne layık görüldü. (Aysel Yücel)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel Yücel 

Türkiye’nin önde gelen tersanelerinden Cemre, başarılarına bir yenisini ekledi. Geçen hafta Londra’da düzenlenen OSJ 2019 Off shore ödüllerinde yenilenebilir enerji klasmanında off shore gemileri arasında birincilik ödülü, Yalova Cemre Tersanesi’nde inşa edilen NB57 Wind of Change gemisine verildi.

Tersane yöneticilerinden Sinan Kavala, “Yüzde 100 yerli sermayeye sahip bir Türk firması tarafından üretimi gerçekleştirilen proje, çok değerli bir referans niteliğinde” dedi.

Cemre Tersanesi, 2017’nin ilk çeyreğinde 4 ülkeden çok sayıda tersane arasından kazandığı ihale ile NB57- Wind of Change gemi projesinin Türkiye’de üretilmesi için sözleşme imzalamıştı.

Fransız Louis Dreyfus Armeaturs Firması için inşa edilen geminin bu yılın ilk çeyreğinde sahibine teslim edilmesi planlanıyor. Gemi teslimatın ardından Danimarkalı “Orsted” firmasının işletmesinde Almanya’daki rüzgar türbini çiftliklerine hizmet edecek.