Kültür Bakanlığı: Yasa geçerse sinemada tartışma bitecek

Kültür Bakanı Ersoy, "Promosyonla biletin fiyatını indiriyorsanız net hasılatta eşitliği bozmuş oluyorsunuz. Bunu gidereceğiz. Hasılat payı vergiler çıktıktan sonra eşit bölünecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin en büyük salon işletmecisi Mars ile film yapımcılarını karşı karşıya getiren hasılat paylaşımı sorununu çözeceklerini söyledi.

Ersoy, "Promosyonla biletin fiyatını indiriyorsanız net hasılatta eşitliği bozmuş oluyorsunuz. Bunu gidereceğiz. Hasılat payı vergiler çıktıktan sonra eşit bölünecek. Bizim önerdiğimiz şekilde yasa geçerse sinemada bilet tartışması kalmayacak. Bir sıkıntı kalmayacak, özünde herkes mutlu olacak" diye konuştu.

Gelirlerinin 5 yıldır artmamasından şikayet eden film yapımcıları, kampanyalı satışların kendi kazançlarını düşürürken, salon işletmecisine kâr sağladığını söylüyor.

Mars Grubu, 36 şehirde 848 salon sayısı ile Türkiye'nin en büyük sinema zinciri konumunda ve pazarın yüzde 38'ine sahip. Mars'ı 166 salon ile Pink ve 155 salon ile Avşar takip ediyor.