Karikatüristler “Gelecek Elimizde” dedi

6. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması sona erdi. ‘Gelecek Elimizde’ temasının işlendiği ve 57 ülkeden, 379 sanatçıdan, toplam 900 karikatür başvurusu geldiği bu yılki yarışmada birincilik ödülünü Sırbistan’dan Toso Borkovic kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında karikatür sanatına destek vermek amacıyla KalDer Bursa Şubesi’nin Anadolu Karikatürcüler Derneği iş birliğinde düzenlediği Karikatür Yarışması altıncı yılında sanatseverle buluşmaya devam ediyor.

6. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması; 12-13 Nisan 2019 tarihlerinde Bursa’da gerçekleşecek olan 17. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun ana teması olan “Gelecek Elimizde” başlığı ile 5 Kasım 2018’de kamuoyuna ve sanatseverlere duyurulmuştu. Duyurunun ardından yarışmaya 57 ülkeden, 379 sanatçıdan, toplam 900 karikatür geldi geldi. 17 Ocak 2019 tarihinde yapılan ön jüri toplantısında 110 karikatür ön elemeyi geçti. Karikatürlerin KalDer Bursa sosyal medya hesabında yayınlanmasıyla benzer ve kopya itirazları doğrultusunda itirazlar değerlendirildi. Finale 79 karikatürün kalmasının ardından jüri değerlendirmesini yaptı.

Gizli oylama sonucu yarışmada ödül almaya hak kazanan karikatürler belirlendi. Jüri, ödül almaya hak kazananlar sanatçıları açıkladı. Birincilik ödülü, Sırbistan’dan Toso Borkovic’in olurken, İran’dan Esmaeil Babaei ikinci, Türkiye’den Engin Selçuk üçüncü oldu. Türkiye’den Musa Gümüş, Erkin Ergin ile Rusya’dan Igor Smirnov mansiyon ödülüne layık görülürken, Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü Ukrayna’dan Igor Lukyanchenko’ya gitti.

Yarışmada finale kalan eserler ilk olarak 12-13 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 17. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nda sergilenecek. Daha sonra Bursa’da farklı platformlarda sergiler devam edecek.

KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay “Toplumların birbirlerini tanımaları, iletişimlerinin güçlenmesi, kültürlerin yaygınlaşması ve dostluk köprülerinin kurulması adına sanatsal çalışmaların enerjisinin yararlı olduğuna inanıyoruz. Yarışmamızı son üç yıldır uluslararası başvurulara açtık. Farklı ülkelerden sanatçılardan karikatürler geliyor. Böylece Bursa’nın adının dünyada sanatsal faaliyetlerle anılmasına katkı sağladığımıza inanıyor ve gurur duyuyoruz. Yarışmada ödül alanları kutluyorum” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir