Meteorolojiden kuvvetli fırtına uyarısı

Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde fırtına beklendiği bildirildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğudan kuvvetli esen rüzgarın sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 kilometre/saat), Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 kilometre/saat) bekleniyor.

Yetkililer, perşembe günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı uyarıda bulundu.

Bir uyarı da Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden

Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğudan kuvvetli esen rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halen bölgede kuzeydoğudan (poyraz) kuvvetli esen rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak bölgede fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, 27 Eylül Perşembe akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir