Mahmut Sabah’ı kaybettik

Meslek büyüğümüz, duayen gazeteci Mahmut Sabah hayata veda etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gazetemizin duayen ismi Mahmut Sabah kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Gazetecilikte 64 yıllık mesleki tecrübesi olan ve pek çok gazeteciyi yetiştiren Sabah, 81 yaşındaydı.

Kayseri’de doğan Sabah, gazeteciliğe 17 yaşında Yeni Kayseri Gazetesi’nde başladı. Üç yıl sonra 1958 yılında Hürriyet’in Kayseri muhabirliğine başladı. Askerliğini Ankara’da Yedek Subay olarak yaptı ve askerlik dönüşünde de Kayseri’de farklı gazetelerde çalıştı.

Hürriyet Gazetesi’nin Kayseri’de büro açmasıyla da, büro şefliğine atandı. 27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve 400’e yakın parlamenterin Kayseri cezaevine nakledilmesiyle, Yassıda mahkumları ve yakınlarıyla yaptığı haber ve röportajlarıyla tanındı.

17 Eylül 1967’de 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kayserispor- Sivasspor maçındaki olayları ve daha sonra 1969 yazında deprem yaratan Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Genel Kurulu’nda yaşananları objektif bir yaklaşımla gazetesine taşıyarak yurt genelinde adını duyurdu.

1980 yılında meslektaşlarıyla birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni kurdu. Ve cemiyet başkanlığı yaptı. Kayseri’ de gazeteciliğin gelişmesinde çok çaba gösterdi. 1990’da Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Son on yılın en başarılı gazetecisi” seçildi.