Filistin'den Türk Büyükelçi'ye "Kudüs Yıldızı"

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu'nu ödüllendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMALLAH - Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ercan Özer'i "Kudüs Yıldızı" nişanı ile ödüllendirdi.

Kudüs'teki Başkonsolosluk görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönmeye hazırlanan Büyükelçi Ercan Özer ile eşi Sevgi Özer, bugün Ramallah'ta Mukata karargahında, Filistin lideri Abbas tarafından kabul edildi.

Büyükelçi Özer ve eşi, Abbas'a veda etti, Abbas da Filistin'de yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkürlerini iletti. Abbas, ayrıca Türkiye'nin Filistin davasındaki yardım ve katkıları için teşekkür etti.

Abbas, Büyükelçi Özer'e, Filistin Devlet Başkanlığının en büyük nişanı olan "Küdus Yıldızı"nı taktı. Bu nişan, genelde Filistin davasına hizmet edenlere veriliyor.

Abbas'ın kabulünde Filistin Başkanlık Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, Başkanlık sorumlusu Refik Hüseyni ile Protokol Müdürü Mecdi El-Halidi de hazır bulundu.

Filistinli kaynaklara göre, Büyükelçi'ye takılan "Kudüs Yıldızı" nişanı ilk kez bir diplomata verilmiş oldu.

Büyükelçi Ercan Özer, Kudüs'teki Başkonsolosluk görevinden emekliye ayrılıyor. Büyükelçi, bu ayın ortalarında Türkiye'ye dönüyor.