Erdoğan, bilim insanlarına yurda dönüş çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayi projelerimiz sabote edilmeye çalışıldı ama artık bu projeleri sabote edecek bir iktidar yok, bu projelere ön açan bir iktidar var" şeklinde konuştu. Erdoğan, bilim insanlarına yurda dönüş çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest'te yaptığı konuşmada, "Son yıllarda yaşadığımız her hadise özellikle bizlere bazı uyarılar yapıyor. Bu bakımdan atacağımız adımlar bu alandaki yatırımlar teknolojinin tüm alanlarında en önlerde olmamız gerektiğini göstermiştir." dedi.

"Ülkemizin 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmemizle mümkündür." ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle konuştu: "Teknoloji konusunda sadece kullanıcı olarak kaldığımız sürece, hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız. Günümüz dünyasında, gerçek anlamda bağımsızlığın birinci şartı; teknolojiyi tasarlayan, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır. Dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın gerçek manada özgürlüğünüzü sağlayamazsınız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dönemde de elbette projelerimiz sabote edilmeye çalışıldı ama artık bu projeleri sabote edecek bir iktidar yok, bu projelere ön açan bir iktidar var." diye konuştu. Erdoğan, "Türkiye, savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 65'ini kendisi üretebilen bir ülke durumuna gelmiştir." bilgisini paylaştı ve ekledi: "Açık konuşmak gerekirse şayet bu düzeye gelmemiş olmasaydık şu anda yürüttüğümüz sınır içi ve ötesi operasyonlarda çok büyük zorluklarla karşılaşırdık."

"Yurda dönüş seferberliği başlatıyoruz"

Erdoğan, "Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyor ve uluslararası lider araştırmacılar programı hazırlıyoruz." açıklamasını yaptı. 


ATA uçağına F-16'lar eşlik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin düzenlendiği İstanbul Yeni Havalimanı'na uçakla geldi.

Kısıklı'daki konutundan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra uçakla Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı'na geçti.

Erdoğan'ın içinde bulunduğu ATA uçağına F-16'lar da eşlik etti. Bir süre alçak uçuşla alandaki vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı, alana indi. Gençlerin karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu pilot üniforması giydiği görüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir