Çelik: İttifak ile ilgili formül henüz ortaya çıkmadı

AK Parti Sözcüsü Çelik, yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağı ile ilgili olarak, "Şu anda herhangi bir formül ortaya çıkmadı, bu ittifakın sarsıldığı anlamına gelmez" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Partisinin MKYK toplantısı sonrası basının karşısına geçen Çelik, "Cumhur ittifakı önem verdiğimiz siyasi bir ittifaktır, buna ilişkin toplumsal talep devam etmektedir. Şu anda ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda herhangi bir formül ortaya çıkmadı, bu ittifakın sarsıldığı anlamına gelmez. Yerel seçim ittifakı ile ilgili nihai karar Erdoğan ve Bahçeli'nin bir araya gelmesi ile verilecek." dedi.

Çelik, olası yerel seçim adayları ile ilgili olarak, "Türkiye'nin her yerinde iddialı bir partiyiz, genel merkezde tüm birimlerimiz her seçim bölgesinde seçime girecek." diye konuştu.

Ömer Çelik, "Siyasi partilerin belirli konularda ayrı görüşleri olabilir, af meselesinde olduğu gibi." ifadelerini kullandı.

"Bu zihniyetle mücadelemizi diri tutmalıyız"

Dursun Çiçek'in açıklamalarını değerlendiren Çelik, "Hukuk dışı, siyaset dışı, ahlak dışı bir tutumdur. Bu zihniyete karşı uyanıklığımızı, bu zihniyetle mücadelemizi çok diri tutmalıyız. Şayet böyle başsavcılar varsa, yargı kurumlarının gerekli girişimleri yaparak hukuka bağlı olmayan, Anayasa'ya bağlı olmayan, kumpas zihniyetindeki bu başsavcıları ortaya çıkarması, görevidir." diye konuştu.

"Katar kardeş ülkedir"

Bahçeli'nin uçak eleştirisine değinen Çelik, "Devletlerin jestleri olur. Devletlerin jestleri temelinde görüyoruz, yanlış görmüyoruz. Türkiye'nin malıdır, kişilerin değil. Türkiye'de çeşitli mekanizmalarda jestlerde bulunuyor. Olağan jest olarak görülmeli. Katar kardeş ülkedir." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan-Trump görüşmesi olacak mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki hafta ABD'de gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine Çelik, "ABD'nin BM Temsilcisi ya da başka bir temsilcisi, Erdoğan talepte bulunursa değerlendiririz diyorlar. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Trump görüşmek isterse talebini görelim, değerlendiririz." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir