Antalya'da ormanlık alanda yangın

Isparta il sınırında çıkan yangında 70 hektar ormanlık ve 50 dönüm sera alanı zarar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya'nın Serik ilçesi, Isparta il sınırına yakın ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, 2 helikopter, çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle müdahale edildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kumluca ilçesindeki orman yangınıyla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önceki gün Mavikent Mahallesi Karaöz mevkisinde çıkan orman yangınında 70 hektar ormanlık ve 50 dönüm sera alanının zarar gördüğünü, 2 vatandaşın da evinin yandığını bildirdi.

Yangından zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"İşçisinden bakanına büyük bir seferberlik örneği gösterip hızlı ve yerinde müdahale ederek yangını daha fazla büyümeden kontrol altına alıp söndürdük. Emeği geçen herkese ilin valisi olarak teşekkür ediyorum. Her yangın felaketinde olduğu gibi, bu yangın sonrasında da olumsuz yorumlar yapıldığına, kasıtlı söylentiler üretildiğine üzülerek şahit olduk. Konuyla ilgili her türlü soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünün bilinmesini istiyorum. Yangın Antalya'mızın hangi bölgesinde olursa olsun, bundan öncekilerde olduğu gibi, bu yangın bölgemizde de en kısa sürede ağaçlandırma çalışmalarına başlanacaktır. Yanan her santimetre kare ağaçlandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Öte yandan yangınla ilgili yürütülen soruşturmada, yangının kopan yüksek gerilim hattı kablosunun sazlıklara değmesi sonucu çıktığı ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir