Aydın: Bütün kırılganlıklara rağmen kredi kanalları açık

Türkiye'nin son dönemde dış kaynaklı ekonomik ve politik süreçleri yaşadğını belirten Aydın, "Bütün kırılganlıklara rağmen Türk bankacılık sektörü kredi kanallarını açık tutuyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ATO 28. Dönem Meclis Üyeleri'nin katılımıyla gerçekleştirilen Ekonomik İstişare Toplantısında bankacılık sektörüne ilişkin önemli konulara değindi.

Aydın yaptığı açıklamada, bütün kırılganlıklara rağmen Türk bankacılık sektörünün kredi kanallarını açık tuttuğuna işaret ederek, "Türkiye son dönemde dış kaynaklı ekonomik ve politik süreçleri yaşıyor. Bu dönemde bankaların da reel sektörün de çok soğukkanlı olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki bireylerin ve firmaların sorumluluklarını yerine getirme konusunda hassas davrandıklarını kaydeden Aydın, "En fazla geri dönmeme KOBİ'de gözüküyor ki makuldur. Bu kadar sıkıntının olduğu bir ülkede orta ölçekli firmaların daha çok risk aldıklarını görüyoruz." dedi.

Katılımcıların finansmana erişim, bankaların ek teminat istemesi gibi sorunlarını da dinleyen Aydın, piyasada sadece bankaların teminat artışı talep ettiğini söylemenin hakkaniyetli olmadığını kaydetti.

Aydın, gerek bankaların gerekse reel sektörün kendilerini eleştirmesi gerektiğini belirterek, "Aslolan ülkenin bilançosunun iyi olması." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir