Çağdaş sanatın bin bir rengiyle buluşma

Contemporary Istanbul, 19 Eylül’de gerçekleşecek önizlemeyle kapılarını sanatseverlere açıyor. İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan fuarda 650 sanatçının eserleri yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Bu yıl 13. kez düzenlenen Contemporary Istanbul (CI), Akbank ana sponsorluğunda 20-23 Eylül arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan fuarda, 54’ü yurtdışından olmak üzere 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının yaklaşık 2 bin eseriyle yer alacak.

Yeni medya sanatı

19 Eylül Çarşamba akşamı düzenlenecek önizlemeyle kapılarını açacak olan Contemporary Istanbul 2018, “Plug-in” bölümüyle sanatseverleri yeni medya sanatıyla buluşturmaya devam edecek. Siemens Ev Aletleri’nin sponsorluğunda, Ceren ve Irmak Arkman’ın küratörlüğünde fuar alanında düzenlenecek “Extra/Ordinary – Olağan/Dışı” temalı Plug-in ile yeni kuşağın sanatla buluşması, koleksiyoncuların yeni alanlara açılması sağlanacak.

"Galeri Destek Programı"

Türkiye’nin yurtdışında yatırımı olan sanatsever iş insanlarına yönelik olarak, ilk kez 2017 yılında, Özyeğin ailesinin Romanya’daki yatırımı Bucuresti Mall ile başlatılan “Galeri Destek Programı” bu yıl genişletildi. Galerilerin fuara katılımını desteklemeyi amaçlayan program, Romanya’ya ek olarak Hollanda, Portekiz, Fransa ve ABD’deki galerilerin fuara katılımına destek sağladı.

Contemporary Istanbul, geçen sene olduğu gibi bu yıl da fuarın genel görsel planlamasını Tabanlıoğlu Mimarlık’la birlikte yaptı. Ortak projeyle fuarın cephesini mimarlık öğrencileri tasarladı. İTÜ Mimarlık Fakültesi 1. sınıf öğrencileri arasında yapılan yarışmada 27 tasarım arasında 1. olan “Curvegami”, Duran Ofset’in malzeme sponsorluğunda fuar boyunca Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın cephesinde yer alacak.

Çağdaş sanat fuarının bu yılki bir diğer projesi ise Prix Pictet sergisi. 2008’de Pictet Group tarafından oluşturulan Prix Pictet, fotoğrafçılık ve sürdürülebilirlik alanında dünyanın önde gelen ödüllerinden biri oldu. Bugüne kadar her birinin sürdürülebilirliğin belli bir yönüne dikkat çektiği yedi ödül döngüsü gerçekleşti.

Ödülün İstanbul’daki sergisinin 18 Eylül-17 Ekim arasında Global Karaköy’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Önce CIF Dialogues ardından fuar

Bu fuarda, CIF Dialogues konferansları, geçen yıllardan farklı olarak etkinliğin açılışından önce gerçekleştirilecek. Kısa bir süre önce kurulan Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konferanslar, 18 Eylül’de The Sofa Hotel’te takip edilebilecek. Vanessa Arelle’nin (üstte) danışmanlığında hazırlanan konferanslarda “Duyarlılıklar” temasını işleyecek. Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek CIF Dialogues’ta tasarım, kültürel miras, teknoloji, inovasyon, sanat ve mimarlık ilişkisiyle koleksiyonerlik temaları ele alınacak. Vakfın düzenlediği diğer bir etkinlik olan Murat Akagündüz’ün “Özel bir sunum” isimli sergisi de CIF Dialogues ile aynı gün başlayacak. Akagündüz'ün sergisi, 22 Ekim’e kadar The Sofa Hotel’de görülebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir