22. Tiyatro Festivali’nin perdesi açılmaya hazır

Bu yıl 17 Kasım- 4 Aralık arasında gerçekleştirilecek olan festivalde oyunların yanı sıra pek çok yan etkinlik de var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) diğer festivalleri gibi her yıl gerçekleştirmeye kararı aldığı İstanbul Tiyatro Festivali, perdelerini 17 Kasım’da açmaya hazırlanıyor. Koç Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Tiyatro Festivali, 4 Aralık’a kadar çeşitli ülkelerden konuk topluluklar ve Türkiye’den ekiplerin hazırladıkları oyunlarla sanatseverlerle buluşacak. Biletleri satışa çıkan festivalde oyunların yanı sıra okuma tiyatroları, söyleşiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfl arı gibi ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Oyunlar hangi mekânlarda?

Bu yılki “Onur Ödülleri”nin ilki geçen günlerde düzenlenen törenle Zeliha Berksoy’a sunulan Tiyatro Festivali, İstanbul’un iki yakasında 21 farklı mekâna yayılacak. Sanatseverler oyunları ve yan etkinlikleri Zorlu PSM’nin 4 ve Yunus Emre Kültür Merkezi’nin 2 sahnesinin yanı sıra Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Salon İKSV, DasDas, Oyun Atölyesi, MSGSÜ Bomonti Yerleşkesi, UNIQ Hall ile Üsküdar Tekel Sahnesi’nde ve festivale ilk kez ev sahipliği yapacak Duru Tiyatro, Toy İstanbul, Adahan İstanbul ve Abud Efendi Konağı’nda takip edebilecek. Festival kapsamında yer alan yan etkinlikler ise Yapı Kredi Kültür Sanat, Goethe Institut ve Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek.

Kimler geliyor?

Tiyatro Festivali bu yıl yurtdışından 12 tiyatro ve dans topluluğuna ev sahipliği yapacak. Robert Lepage’ın sahneye koyduğu, festivalin bu yılki “Onur Ödülü” sahiplerinden Evgeny Mironov’un 11 Hamlet karakterini canlandırdığı “Hamlet | Collage”, Nederlands Dans Theater I yapımı dans maratonu, Theodoros Terzopoulos imzalı “Amor” ile “Alarme” programın dikkat çeken yapıtları arasında yer alacak. Carlo Goldoni’nin Komik Tiyatro’su, Mourad Merzouki’nin koreografisiyle “Pixel”, Compagnia Baccalà’nın tiyatroyu sirk ve palyaço gösterileriyle harmanladığı “Pss Pss” da festivalde izlenebilecek.

12 yerli topluluk katılacak

22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde 12 yerli yapım da seyircilere sunulacak. Duru Tiyatro, Oyun Atölyesi, Talimhane Tiyatrosu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Das- Das, GalataPerform, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Hareket Atölyesi Topluluğu, Taldans ve İstanbul Devlet Tiyatroları toplulukları ile Tuğçe Tuna ve Gülce Uğurlu’nun projeleri festivalde izlenebilecek yerli yapımlar olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir