Ekim'de İzmir'de gastronomi festivali var: GastroFest

Boyoz, kumru, kuzu etli şevketi bostan, şambali gibi kendine özgü lezzetlere sahip olan İzmir'de "gastronomi" festivali düzenleniyor. 21 Ekim'de tarihi tren garında yapılacak olan "İzmir GastroFest" yerli ve yabancı şefleri İzmirlilerle buluşturacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boyoz, kumru, kuzu etli şevketi bostan, şambali gibi kendine özgü lezzetlere sahip olan İzmir'de çok kültürlü yapıyı yansıtmayı hedefleyen bir "gastronomi" festivali düzenleniyor. 21 Ekim tarihinde tarihi tren garında yapılacak olan "İzmir GastroFest" yerli ve yabancı ünlü şefleri buluştururken, farklı panellerde "Göç" teması işlenecek.

Güne boyoz, söğüş, kumru, gevrek gibi lezzetlerle başlayacak olan ziyaretçiler "Göç İle Şekillenen İzmir Mutfağı" panelinde Müge Akgün moderatörlüğünde Ahmet Örs, Nedim Atilla, Vedat Başaran, Haluk Özyavuz, Ahmet Güzelyağdöken'ı dinleme fırsatı bulacaklar.

İzmir Gastrofest'in konukları ve konuşmacıları arasında yeme-içme yazarı Maria Canabal, yemek sosyolojisi konusunda uzman Profesör Dr. Zafer Yenal, Prof. Dr. Biray Kolluoğlu, Saffet Emre Tonguç, marka pazarlama uzmanı Lisa Donoghue gibi isimler yer alacak.

Aylin Yazıcıoğlu, Şemsa Denizel, Yılmaz Öztürk, Osman Sezener, Murat Bozok, Jale Balcı, İsrailli şef Moshe Basson, Yunan şef Argiro Barbarigou ve Ukrayna asıllı Olia Hercules gibi isimlerle "workshop"lar etkinlik programında.

Belgeseller de gösterilecek

Deniz Alphan'ın belgeseli "Kaybolan Bir Dil, Kaybolan bir Mutfak" ile El Celler De Can Roca'nın sahibi Roca Kardeşlerin Türk Mutfağını keşif olan Turkish Way filmleri de İzmir Gastrofest kapsamında gösterilecek.

Alman peynir uzmanı Ursula Heinzelmann eşleştirmeleri, Amerikalı saksafoncu Ricky Ford'un caz konseri ile konuk olacağı festival, After Party ile sona erecek…

Metro'nun ana sponsorluğunda Öztiryakiler, Birlikte Güzeliz, Çimstone, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınar, Şölen Çikolata, Şekerbank gibi kurumların ve markaların desteklediği; THY'nın ulaşım sponsoru olduğu festivalin ziyaretçileri Mürver, Nicole, Neolokal, Toi, Ent, Cantinary, Balmumu, Seçkin Et, Pizza Locale ve Murano's gibi İstanbul ve İzmir'in lokantalarının lezzetlerini tadabilecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir