Biliyor musunuz?

Contemporary Istanbul'un açılış resepsiyonunu; Gastronometro'nun Çikolata Atölyesi'ni; Yandex'in "Nöbetçi Eczaneler"in; TEGV'in sergisini; Kilimanjaro'nun yeni mönüsünü; Setur ve Turmepa'nın işbirliğini; Robot süpürgeleri biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Contemporary Istanbul'un 13. yılı açılış resepsiyonunu…

12 yıldır Akbank'ın ana sponsorluğunda, dünyanın farklı coğrafyalarından çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul'un 13. yılı açılış resepsiyonu ile kutlandı.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin ev sahipliğinde düzenlenen gece, Türkiye ve yurtdışından koleksiyoncu, sanat kurumu temsilcisi, galeri temsilcileri, basın mensubu ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen açılış resepsiyonuna Norveç Prensesi Märtha Louise, koleksiyoncu Fatima - Eskander Maleki, Photo London Kurucu Direktörü Michael Benson, Fariba Farshad, koleksiyoncu Lady Alison Myners, Proyecto Paz Kurucusu, Birleşmiş Milletler Barış elçisi ve aktris Eglantina Zingg, Callia Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Carmen Reviriego, Pera Capital Partners Kurucusu, koleksiyoncu Louis Negre, SMAK Belçika Sanat yönetmeni Philippe van Cauteren'in yanı sıra Türkan Sabancı, Banu ve Hakan Çarmıklı, Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Esirtgen ve Elif Dürüst ile fuarı izlemek amacıyla yurtdışından davet edilen elliye yakın basın mensubu katıldı.

Gastronometro'nun Çikolata Atölyesi'ni…

Gastronometro, 24 Eylül tarihinde Şef Tayfun Karayel liderliğinde katılımcıların kendi çikolatalarını yapacağı "Çikolata Atölyesi" düzenliyor. Gastronometro'da, saat 10.00'da başlayıp 4 saat sürecek atölyede, katılımcılar çikolata yapmanın inceliklerini öğrenecek ve farklı lezzetlerle zenginleştirilmiş çikolatalar yapacak. Pastacılık Eğitmen Şefi Tayfun Karayel, katılımcılara temperleme tekniği, dolgulu ve trüf çikolata yapımı ile servis dekorasyon teknikleri konularında deneyerek öğrenme fırsatı sunacak. Çikolata tutkunları, bizzat kendi elleriyle yaptıkları kavrulmuş kuruyemişler, frambuaz, vanilya veya portakal lezzetleriyle zenginleştirilmiş çikolatalar yapacaklar. Atölyenin sonunda tüm katılımcılar, Gastronometro katılım belgesine sahip olacak.

Yandex Navigasyon'un yeni "Nöbetçi Eczaneler" özelliğini…

Yandex Navigasyon, "Nöbetçi Eczaneler" özelliğini de devreye aldı. Kullanıcılar haftanın her gününde veya günün her saatinde "Nöbetçi Eczaneler" araştırmasını Yandex Navigasyon üzerinden yapabiliyor. Kullanıcılar doğrudan kategoriye girerek ya da navigasyonun arama barına "nöbetçi eczaneler" yazarak ihtiyaç duydukları adres bilgilerine ulaşabiliyor. "Nöbetçi Eczaneler" özelliği ilk aşamada İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa ve Kocaeli'nde olmak üzere 5 şehirde hizmet veriyor.

"TEGV'le Sualtından Geleceğe" sergisini…

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Taci Yücedere tarafından çocuklarımıza nitelikli eğitim desteği sağlamak amacıyla düzenlenen sualtı fotoğraf sergisi 29 - 30 Eylül tarihlerinde Beşiktaş Deniz Müzesi'nde ziyaretçilerine kapılarını açacak. Lila Group'un destekleriyle düzenlenecek olan sergide Türkiye, Endonezya, Maldivler, Kızıldeniz, Malezya, Sudan ve Hollanda Antilleri'nde çekilmiş sualtı fotoğrafları yer alacak. Sergiden elde edilecek gelir, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın TEGV'de nitelikli eğitim desteği alması için kullanılacak.

Kilimanjaro'nun sonbahar ve kış mönüsünü…

Kilimanjaro, mönüsüne taze mevsim lezzetlerini ekledi. Sonbahar ve kış mönüsünde öne çıkanlar arasında zeytinyağlı fasulye, barbunya pilaki, ızgara lahana ve yabani mantar yer alıyor. Kilimanjaro'nun yeni menüsüne katılan tatlar arasında tarhana çorbası da bulunuyor. Odun ateşinde islenip ağır ateşte aromatik bitkilerle tatlandırılan isli pırasa ise portakal çektirmesi, ev yapımı crumble ve lorla servis ediliyor. Taze fasulye, islenmiş domates ve 6 saat dinlendirilmiş soğan ile fasulyelerin konfi tekniğiyle kısık ateşte pişirilmesiyle hazırlanıyor. Geleneksel mercimek köftesini taze kişniş, ev yapımı kırmızı lahana turşusu ve çeşitli mevsim yeşillikleriyle hazırlayan Kilimanjaro'nun bir diğer lezzeti ise ızgara lahana… Yabani mantar tabağı, ızgara cibes otu, dana dil, acıbadem tatlısı ve sipariş anında pişirilip vanilyalı dondurma ile sunulan Nutellalı cookie diğer lezzetler arasında…

Setur ve Turmepa'nın denizler için işbirliğini…

Setur'un gemi turları markası SeturCruise'un TURMEPA ile başlattığı iş birliği çerçevesinde, gemi turu satın alan her kişi için bağış yapılarak DenizTemiz 3 atık toplama teknesinin çalışmalarına destek verilecek ve deniz canlılarının hayatı koruma altına alınacak. SeturCruise tarafından desteklenen DenizTemiz 3 atık toplama teknesi, yaz sezonunda yat ve turistik teknelerin en yoğun bulunduğu ve Türkiye'deki sayılı deniz koruma alanlarından biri olan Hisarönü Körfezi'nde görev yapıyor. Deniz canlılarının hayatını koruma altına almak ve kirlenmeyi önlemek için yürütülen çalışmalarda bağışların son derece kritik bir rolü bulunuyor. Örneğin sadece 10 bin TL bağış sayesinde 40 bin litre atık suyun veya 3 bin 200 kg katı atığın denize karışması engelleniyor.

Robot süpürgelere ilginin arttığını…

Hepsiburada trend verilerine göre geçtiğimiz yaza göre bu yaz robot süpürgelere olan talep yüzde 145 arttı. Robot süpürge alanların yüzde 43'ünü 36-45 yaş aralığı oluştururken, bu oranı yüzde 38 ile 25-35 yaş aralığı takip etti. İl dağılımı incelendiğinde İstanbul'u sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Aydın takip etti. Robot süpürgelere kadınların ilgisi ise geçtiğimiz yaza oranla yüzde 113 artış gösterdi. Robot süpürge, ev temizliği için kısıtlı vakti olanların, evcil hayvan sahiplerinin ve alerjik bünyeye sahip olanların hayatını kolaylaştırabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir