ABD'den düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Düşürülen Rus uçağı, herkese bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın gerekliliğini ve Suriye'de gerçekleştirilen askeri operasyonlarda yapılan yanlış hesaplamaların yol açtığı tehlikeleri hatırlatmaktadır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'de düşürülen Rus askeri uçağının, bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın önemini hatırlattığını savundu.

Pompeo, Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin yaptığı yazılı bir açıklamada, uçağın düşürülmesini "talihsiz bir kaza" olarak nitelendirerek, "ABD, Suriye'ye ait hava savunma sistemleriyle düşürülen Rus uçağındaki mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyor." ifadesini kullandı.

"Yanlış hesaplamalar tehlikelere yol açıyor"

Pompeo açıklamasında ayrıca, "Düşürülen Rus uçağı herkese bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın gerekliliğini ve Suriye'de gerçekleştirilen askeri operasyonlarda yapılan yanlış hesaplamaların yol açtığı tehlikeleri hatırlatmaktadır." görüşüne yer verdi.

Durumun, Suriye sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) uyarınca acilen çözüme kavuşturulmasına dikkati çektiğini vurgulayan Pompeo, "Yaşanan olay, bölgeyi tehdit eden İran'ın tehlikeli silah sistemlerini bir şekilde Suriye'ye yöneltmesine son verilmesinin önemini göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Şoygu: İsrail, Rus uçağının koruması altında saldırdı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yaptığı açıklamada, "Saldırının bizim İl-20 uçağımızın koruması altında, Suriye hava savunmasının o yönde devreye girmeyeceği hesaplanarak yapıldığı, tüm uzmanlar için açıkça ortada. Bugün İsrailli meslektaşlarımızı bilgilendirdik, özellikle de ben, İsrail Savunma Bakanı'nı bu tür eylemleri, bu tür adımları yanıtsız bırakmayacağımız konusunda bilgilendirdim" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu ise suçlamaları reddederek, olaydan Suriye, İran ve Hizbullah'ın sorumlu olduğunu iddia etmişti.

Rusya: İsrail’in yaptıkları yanıtsız kalmayacakRusya: İsrail’in yaptıkları yanıtsız kalmayacak

Putin'den Suriye'de düşürülen uçakla ilgili açıklamaPutin'den Suriye'de düşürülen uçakla ilgili açıklama

Bu konularda ilginizi çekebilir