susan sontag'ın renkli yaşamı

20. yüzyılın etkili düşünürlerinden Susan Sontag'ın (1933-2004) geniş kapsamlı biyografisi, mücadelelerle dolu renkli bir yaşamı anlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Daniel Schreiber'in kaleme aldığı, Everest Yayınları'ndan çıkan biyografi, daha çok eleştirmen ve yazar olarak bilinen Sontag'ın film yapımcılığı, tiyatro yönetmenliği, oyun yazarlığı gibi bilinmeyen yönlerine de ışık tutuyor.

1960'lardan itibaren Amerikan edebiyat ve sanat çevresinde ikon olarak gösterilen Sontag'ın, Andy Warhol'dan Patti Smith'e, William Burroughs'dan Isabelle Hupert'e uzanan geniş çevresiyle kurduğu çalkantılı ilişkiler, kültür ve siyaset dünyasındaki toplumsal dönüşümler çerçevesinde ele alınıyor.

Daniel Schreiber'in Almanya'da ve Amerika'da beğenilen çalışması, Yugoslavya Savaşı'nın tam ortasında Saraybosna'ya giderek Godot'yu Beklerken'i sahneleyen Sontag'ın aktivist ve kışkırtıcı kişiliğini de yansıtıyor.

Okullarda ders kitabı olarak okutulan Fotoğraf Üzerine, hastalık kavramına başka bir açıdan bakan Bir Metafor Olarak Hastalık gibi denemelerinin yanında avangart romanları, filmleri ve tiyatro eserleri olan Sontag'ın Arizona çöllerindeki zorlu çocukluğundan başlayan Schreiber, entelektüel bir ikonun yaşamını gözler önüne sermeyi hedefliyor.

SUSAN SONTAG: Entelektüel Bir İkon, Daniel Schreiber, Everest Yayınları, Türkçesi: Gözde Serteser, 316 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir