Poe'nun macera romanı

Arthur Gordon Pym'in Öyküsü, içindeki serüven tutkusunu yenemeyen Pym'in -arkadaşı Augustus'un aracılığıyla- Grampus adlı gemiye köpeği ile birlikte kaçak olarak binmesiyle başlayan maceralarını anlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Edgar Allan Poe'nun yayımlanmış tek romanı olan Nantucketlı Arthur Gordon Pym'in Öyküsü, İthaki Yayınları tarafından yayınlandı… Kitap, Herman Melville'in Moby Dick, H. P. Lovecraft'ın Delililiğin Dağlarında kitaplarına esin kaynağı olmuş, Jules Verne ise romanın devamını Buzlar Sfenksi adıyla kaleme almış.

Nantucketlı Arthur Gordon Pym'in Öyküsü, kısa öyküleriyle tanınan, gotik ve fantastik edebiyat geleneğinin önde gelen yazarlarından Poe'nun tamamlan(a)mamış bir romanı.

Poe, bu romanında, içindeki serüven tutkusunu yenemeyen Pym'in -arkadaşı Augustus'un aracılığıyla- Grampus adlı gemiye köpeği ile birlikte kaçak olarak binmesiyle başlayan maceralarını anlatıyor.

1827 senesinin Haziran ayında, güney denizlerine giden Grampus'ta tayfaların çıkardığı isyan ve yapılan katliamın ayrıntılarını Poe, Pym'in dilinden aktarıyor. İsyanın sonunda iki tayfa ile birlikte kalan Pym'in macerası burada da bitmiyor, Arthur ve arkadaşları hayatta kalmak için yamyamlık, açlık ve kötü hava koşullarına karşı mücadele ediyorlar.

NANTUCKETLI ARTHUR GORDON PYM'İN ÖYKÜSÜ, Edgar Allan Poe, Türkçesi: Volkan Yazman, İthaki Yayınları, 224 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir