Yeni CEO, satışları 10 kat artırma hedefiyle geldi

Rusya krizdeyken markayı iki yılda üst sıralara taşıyan Hyundai’nin yeni Başkan ve CEO’su Ickkyun Oh, Türkiye’ye satışları 10 kat artırmak hedefi ile geldi. Yatırımlar artacak, ihracatta yeni pazarlara açılım olacak. Şirket, 2021’e kadar fabrikada 4 yeni modelin üretimine başlayacak.

Abone ol

AYSEL YÜCEL

Türkiye’deki görevine 1 Ağustos’ta başlayan Hyundai’nin yeni Başkan ve CEO’su Ickkyun Oh, iddialı satış hedefleriyle geldi. Ickkyun Oh, “Türkiye’de üretim yapan bir marka olarak iç pazardaki konumumuzdan memnun değilim. Hayalim satışları 10 kat artırmak ve pazarda ikinci sıraya yükselmek” dedi.

Yeni 1.6 lt dizel motorlu Tucson’un Antalya’da düzenlenen tanıtım toplantısında DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Hyundai Türkiye yeni Başkan ve CEO'su Ickkyun Oh, markanın yeni hedeflerine yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya pazarında büyük tecrübe kazandı

Özellikle satış ve pazarlama konusunda oldukça iddialı olduğunu vurgulayan Ickkyun Oh, “Türkiye’de fabrikası olan bir marka olarak pazar payımızın çok düşük olduğunu düşünüyorum. Hayalim iç pazarda satışları 10 kat artırarak pazarda ikinci sıraya yükselmek. Ülkedeki ekonomik krize ve otomotiv sektöründeki daralmaya rağmen yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Böyle zamanlarda daha fazla araştırma ve yatırım yapmak gerektiğine inanıyorum. Hem üretime hem satışa odaklanacağım ” diye konuştu.

Bu hedefler oldukça iddialı görünse de Türkiye’ye Rusya’dan transfer olan Ickkyun Oh, 2 yıl 9 ay görev yaptığı Rusya’da markayı kısa sürede üst sıralara taşıdı. Yeni Başkan Ickkyun Oh, Rusya pazarındaki başarısını şöyle anlattı:

“Rusya’da göreve başladığımda orada da kriz vardı. Döviz kuru yükseldi, 3 milyon adetlik pazar yarıya indi. Otomotiv sektöründe adetlerin düşmesine rağmen biz Hyundai markası olarak üç vardiya çalışmaya devam ettik. Yatırımda hız kesmedik. Hyundai Rusya’da beğeni kazanmaya başladı. İlk defa yüzde 10 pazar payına ulaştık. Pazar düzelince de pazar payımızı çok daha yükseğe, yüzde 20’ye kadar çıkardık. Şimdi üretim kapasitesi yetmiyor. Rusya’daki bu başarımızda B SUV segmentindeki Creta modelinin payı çok yüksek."

İhracatta Afrika ve Orta Asya’ya açılacak

Türkiye’de yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Ickkyun Oh, iç pazardaki satışları artırmaya odaklanırken ihracatta ise yeni pazarlara açılacaklarını söyledi. Ickkyun Oh, Türkiye’den ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihracat yapan markanın, Afrika ve Orta Asya gibi yeni pazarlara da açılacağını söyledi.

Fabrikada 4 yeni model devreye girecek

Türkiye’de otomobil pazarındaki daralmaya rağmen yeni model yatırımlarından vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker ise “Daha önce açıkladığımız yeni model yatırımlarından vazgeçmedik. 2019’da i10, 2020’de i20’nin tamamen yeni versiyonu, 2021’de yeni bir SUV ve Sedan otomobilin üretimine başlayacağız” dedi.

Tucson, yeni 1.6 lt dizel motoruyla SUV'da liderliğe oynuyor

Hyundai’nin C-SUV segmentindeki popüler modeli Tucson, yeni 1.6 litre dizel motoru ve teknolojik donanımlara sahip yeni iç mekanıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni 1.6 lt 136 bg dizel motoru, DCT şanzımanı ve 4x4 seçeneği ile segmentinde tek. Üçüncü nesil makyajlı Tucson, artık çok daha iddialı. Hyundai Tucson’un makyajla beraber gelen en önemli yeniliği 1.6 litrelik dizel motoru ve yeni nesil HTRAC elektronik dört tekerlekten çekiş sistemi. Ana rakiplerinin dizel otomatik satış oranı yüzde 70’den fazla olduğundan, Tucson da yeni nesil Euro 6D normundaki 1.6 litre dizel motoruyla rekabete ortak olacak. 136 beygir gücündeki yeni motorun 320 Nm maksimum torku, aracı verimli bir şekilde ivmeletirken aynı zamanda 4.8 litrelik karma tüketimiyle de son derece ekonomik bir tablo çiziyor. Tucson’da üç farklı donanım ve üç tip motor var. Yeni Tucson'da 167 bin 100 TL’den başlayan fiyatlar yüksek donanımda ise 259 bin 700 TL olarak açıklandı. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker “Yeni nesil 1.6 litrelik dizel motoruyla hem yeni hem de sadık tüketicilerimizi etkilemeyi arzuluyoruz. Tucson modelimizden bu yıl toplam olarak 6 bin adet satmayı hedefliyoruz. Büyüyen SUV pazarında liderlik hedefliyoruz” dedi.

Pazarda büyük düşüş bekleniyor

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2018’in 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 daralarak 440 bin 428 seviyesinde gerçekleşti. Ağustosta otomobil pazarı yüzde 51, hafif ticari araç pazarı yüzde 58 küçüldü. Pazardaki daralma ve yılsonu satış beklentilerine yönelik değerlendirme yapan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Kurdaki artış nedeniyle pazarda çok büyük daralma oldu. Hurda teşviği de beklenen etkiyi yapamadı. Hurda teşviğinin işe yaraması için matrahların tekrar düzenlenmesi gerekiyor. Sektöre yönelik bir takım teşvikler verilmesi gerekiyor. Otomotivin önde gelen sivil toplum kuruluşları OSD, ODD ve OYDER bu konularda gerekli çalışmaları yaptı ancak hükümet çok yoğun olduğu için randevu alamıyorlar. Yılsonunda toplam pazarın 600-650 bin adetlerde olacağını öngörüyoruz. Bu da yaklaşık yüzde 35 kayıp anlamına geliyor” diye konuştu.

GİB tespit etti! Beyan etmeyenler için son imkan Türkiye'nin konuştuğu aileyle ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı İstanbul'da at eti baskını: Kamyonetten at eti ve sakatat çıktı AKOM'dan İstanbullulara yeni uyarı: Kuvvetli olacak Define ararken mağarada göçük meydana geldi: 3 can kaybı