Trimbox dijital mağaza ile yanan 2 milyar $'ı söndürecek

Yurttaş Holding tarafından 11 yıl önce piyasaya sunulan trimbox, elektrik dalgalanmalarını minimum seviyede sönümleyerek elektrikelektronik kaynaklı yangınların ve kart yanmalarının önüne geçiyor.

Abone ol

Barış SEDEF

YALOVA - Türkiye elektrik-elektronik kart yanması sonucu her yıl 2 milyar dolarlık ithalat yapmak durumunda kalıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin kart ihtiyacını mimuma indirmek için 11 yıl önce trimbox ürününü geliştirerek tescil ettiren Yurttaş Holding, cari açığı ilk etapta yarı yarıya azaltmayı hedefliyor.

Kart açığının büyük bölümünün sanayi tesislerinde meydana geldiğini ifade eden Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yurttaş, geliştirdikleri ürünle ilk aşamada sanayi tesislerinde, sonrasında ise konutlarda yer edinerek elektrik-elektronik kart yanması sonucu oluşan döviz açığının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

2021 için hedef 5 milyon ürün

Trafo patlaması, trafoya yıldırım düşmesi ve elektrik akımındaki yükün fazlalığı nedeniyle kart yanmasının oluştuğunu anlatan Yurttaş, “Bizim şu anda piyasada 200 bin ürünümüz var. 2018’de bunu 100 bin daha artırmak istiyoruz. 2019’da 500 bin 2020’de 2 milyon, 2021 için ise 5 milyon ürün hedefi koyduk. Bu rakamlar 1 milyar 283 bin lira ciro ve 432 milyon liralık karlılık demek. Bu da toplam pazarın yüzde 1.5’ine denk geliyor. Bu çerçeveden baktığınızda pazarın çok büyük olduğunu görüyorsunuz. Biz bu kapsamda temkinli hareket ederek büyüme yolunu seçtik” dedi.

Mevcut ürünlerinin yüzde 95 yerlilik oranı ile imal edildiğini anlatan Yurttaş Holding tarafından 11 yıl önce piyasaya sunulan trimbox, elektrik dalgalanmalarını minimum seviyede sönümleyerek elektrikelektronik kaynaklı yangınların ve kart yanmalarının önüne geçiyor. Firma, dijital mağaza uygulamasını faaliyete alarak, 2 milyar dolarlık elektrik-elektronik kart açığını minimuma indirmeyi hedefliyor.

Yurttaş, “Adana’nın Aladağ ilçesinde meydana gelen yurt yangınında 11 kişi hayatını kaybetti. Bu yangın nötron kopması sonucu çıktı. Trimbox kullanılmış olsaydı 11 yavrumuz bu yangında hayatını kaybetmeyecekti. Şu anda Bursa’da 50 okul üzerinden 200 bin liralık trimbox bağışı yaptık. Kısa vadede ürünü Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Dijital mağaza satıcıya avantaj

İki milyar dolarlık cari açığı kapatmak adına ürünün satış ve pazarlamasına yönelik dijital mağaza uygulamasını faaliyete aldıklarını anlatan Yurttaş, “Kişi sisteme internet üzerinden girerek mağaza açıyor. Mağaza açtığınız zaman size EY adından bir kod veriyoruz ve bu kod kişiye özel oluyor. Bu yönlendirici referans kodunu girdiğiniz zaman faaliyetlerinize başlıyorsunuz. Uygulamayı ücretsiz olarak kullanıcılara sunduk. Mağaza içerisinde 2 bin liradan 100 bin liraya kadar paketler var. İster bunları alıp bize bırakırsınız biz o ürünleri sizin adınıza satarız. İsterseniz aldığınız paketleri satarak 2 bin liralık mağazadan yüzde 20’lik, 100 bin liralık bir mağazada satış yaptığı zaman ise yüzde 40’lık bir kazanç elde edersiniz. Ürünü sattıktan sonra tahsilat, kargo, ulaştırma, ürün montajı ve faturalandırma gibi süreçleri böz yönetiyoruz. Bu kapsamda ürün satışını yapan kişiye de ciddi bir maliyet avantajı sağlanıyor" dedi.

Almanya’da fabrika, ABD ve Rusya’da ofis açacak

Hollanda'da bulunan firmalarını Almanya’ya kaydırmayı planladıklarını anlatan ve bölgede fabrika arayışı içerisinde olduklarını belirten Yurttaş, “Yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Buradaki temel amacımız ise bölgenin pazarı, yaklaşık 1 milyondan fazla Türk Almanya’da yaşıyor. Bu sayede dijital platformumuzu da Avrupa geneline yaygınlaştırmak istiyoruz. Ayrıca Rusya ve ABD’de ofis açmak, ihracat ağımızı genişleterek hem ülkemizin hem de firmamızın katma değerini artırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü Dünyada yılın otomobili belli oldu 'Hükümet IMF ile anlaştı' iddiası yalanlandı Yargıtay başkanlığı seçiminde sonuç çıkmadı: Şimdi ne olacak? Çay üreticilerine destek ödemeleri bugün yapılacak