Renault Grubu: TL'deki kayıp planlarımızı değiştirmedi

Türkiye'deki finansal hareketliliği yakından izlediklerini belirten Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Maure, kısa bir süre önce OYAK ile yeni ortaklık sözleşmesi imzaladıklarını vurgulayarak, 'yeni yatırım planlarında değişiklik yok' mesajı verdi.

Abone ol

Yaklaşık 50 yıldır Türkiye’de OYAK ile ortaklığını sürdüren Renault Grubu, Türk Lirası’nda son dönemde yaşanan dalgalanmadan dolayı planlarında herhangi bir değişiklik olmaksızın ülkedeki üretim/satış ve pazarlama faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure yaptığı açıklamada, “Son dönemde Türkiye’de yaşanan finansal durumu yakından izliyoruz. OYAK Grubu ile yarım asra yakın uyumlu bir ortaklığımız var. Türkiye ekonomisi ve otomotiv pazarının dinamizmine her zaman büyük güven duyduğumuz ülkedeki varlığımızı, ortağımız OYAK ile 27 yıl daha sürdürmek üzere kısa süre önce yeni bir ortaklık sözleşmesi imzaladık. Bu ortaklığın devamı, ülkeye olan güvenimizin en büyük göstergesidir." dedi.

"Türkiye bizim için çok önemli bir ülke." ifadesini kullanan Maure, "Renault Grubu’nun Türkiye ve Avrupa’daki başarısına katkı sağlayan Bursa’daki Oyak Renault Fabrikaları, kalite ve performans açısından Grup’un en iyi fabrikalarından biridir. Türkiye pazarının lider markası Renault için Türkiye’de yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Dünya otomotiv endüstrisinin en büyük oyuncularından olan Renault Grubu, geçtiğimiz günlerde OYAK Grubu ile uzun dönem ortaklık sözleşmesini 27 yıl süreyle uzatarak Türkiye’ye olan güvenini bir kez daha teyit etmişti.

Renault Grubu ve OYAK Grubu’nun 7 binden fazla kişiyi istihdam eden üretim tesisi Oyak Renault, Bursa’daki fabrikalarında iç ve dış pazar için otomobil ve motor üretimi gerçekleştiriyor.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Renault Grubu Operasyondan Sorumlu Genel Müdür ve İcra Komitesi Üyesi Thierry Bolloré, Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure

"Yatırıma hız kesmeden devam"

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem de açıklama yaptı. Erdem, “Bu birlikteliğin her iki gruba olduğu kadar, ülkemiz ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacak olmasından büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Yenilenen sözleşmenin, yeni başarıları beraberinde getireceğinden hiç şüphemiz yok. Türkiye ekonomisine ve milletine hizmet etmenin gayretinde olan bir kurum olarak, ülkemizin geleceğine güveniyor ve yatırımlarımıza, uluslararası işbirliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

Bursa'daki üretim tesisinde 7 binden fazla kişi istihdam ediliyor

Dünyada yılın otomobili belli oldu Yargıtay Başkanlığı seçiminin 9. turunda da sonuç çıkmadı İletişim Başkanlığı, seçim için basın merkezi kuracak ASELSAN'dan 35 milyon dolarlık yurt dışı satış sözleşmesi Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de kaçıncı sırada?