Erkan Gül: Katar’ın Türkiye’ye yatırımları artacak

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, "Al Khayarin Ailesi ile birlikte Türkiye'ye yeni yatırımlar getirmek için özel bir ticaret köprüsü kurduk. Özellikle bu dönemde Katar-Türkiye arasındaki bu ticaret köprüsü üzerine düşeni fazlasıyla yapacak ve yeni yatırımları gündemine alacak" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Katar emiri Al Sani, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Bu olumlu gelişme ile tüm gözler Katar üzerine çevrildi. Katar’ın en büyük beş ailesinden biri ile ortaklık yaptıklarını anlatan Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, "Perakendeden otomotive birçok alanda yatırımı bulunan Al Khayarin Ailesi ile birlikte Türkiye'ye yeni yatırımlar getirmek için özel bir ticaret köprüsü kurduk. Özellikle bu dönemde Katar-Türkiye arasındaki bu ticaret köprüsü üzerine düşeni fazlasıyla yapacak ve yeni yatırımları gündemine alacak" dedi.

Erkan Gül, dövizdeki algı operasyonlarının Türkiye- Katar ilişkilerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirtti. Daha önce 5 milyar dolarlık Katar sermayesi ile Türkiye- Katar arası çok yoğun bir ticari işbirliğine imza atmış olan Azure Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, ticari ilişkilerinin hız kesmeden süreceğini açıkladı. Gül, Katar’ın Türkiye’ye olan yatırımlarının artarak devam edeceğini ifade etti.

“Türkiye dik durdu”

Türkiye’nin döviz oyunlarına karşı benimsediği dik duruşun Katar tarafından büyük takdir gördüğünü belirten Erkan Gül, yatırımcılara sakin kalmalarını ve spekülasyonlara kulak asmamalarını tavsiye etti. Gül: “Şu anda yaşanan kaos geçici, önemli olan yatırımcıların kararlı olmaları ve harekete geçmeleri. Türkiye, dayatılan ekonomik şantajlar karşısında dik durdu, Katarlı ortaklarımız da aynı görüşte. Yabancı yatırımcılara da aynısını yapmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Yılmaz: Doğrudan yatırımlarımız 7,5 milyar dolar Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın çıktı PFDK'den 6 Süper Lig kulübüne ceza Borsa günü düşüşle tamamladı ÇAYKUR'a 1072 mevsimlik işçi alınacak