Careem, 14 ülkede 1 milyon Kaptana ulaştı

Körfez bölgesinin lider araç çağırma uygulaması Careem, hizmet verdiği 14 ülke 100’den fazla şehirde 1 milyon Kaptana ulaştı.

Abone ol

Geçtiğimiz sene 1 milyar dolarlık değerlemeyi aşarak ‘unicorn’ statüsü kazanan araç çağırma uygulaması Careem, 1 milyon Kaptan hedefine şimdiden ulaştı. Suudi Arabistan’ın Hail şehrinden Kaptan Faisal Saleh, 1 milyonuncu Careem Kaptanı oldu.  Kuruluşundan bugüne 6 yıl geçen Careem, Kaptanlarının yanı sıra özel çağrı merkezi ve şirket ofislerindeki binlerce çalışanına istihdam olanağı sağlıyor. Careem, faaliyet gösterdiği her şehirde insanların hayatını kolaylaştırmak için aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Careem’in faaliyet gösterdiği ülke sayısı 14’e ulaşırken, şehir sayısı ise 100’ü aştı. Şirket aynı zamanda Kaptanlara ve diğer çalışanlara daha fazla fayda ve teşvik sağlamak amacıyla, yolculuk sigortası, 24 saat emniyet ve güvenlik koruması, otomobil kredileri için finansal yardım ve hatta sağlık sigorta programları gibi destekler sağlıyor.

Careem aynı zamanda Kaptan ve çalışanlarının beceri ve kapasitelerini artırmak için iş başında eğitimler düzenliyor ve üst düzey bir yönetim danışmanlık firmasının verdiği hayat becerileri eğitimleri sayesinde katılımcılar, zaman yönetimi, finansal planlama ve insan yönetimi gibi konularda önemli beceriler kazanıyorlar. ADMA uygulaması sayesinde ileri teknolojiye ulaşabilen Kaptanlar, Careem Taskforce üzerinden geri bildirimlerini günlük bazda doğrudan paylaşabiliyorlar. Fırsat eşitliğine önem veren bir kurum olarak Careem, engelli Kaptanları istihdam edip onlara güç vermek amacıyla çeşitli çalışma programları da geliştirdi.

6,6 milyar km yol yaptılar

Careem’in 2012 yılındaki kuruluşundan beri, Kaptanlar 310 milyondan fazla yolculuk gerçekleştirerek 6,6 milyar kilometreden fazla yol yaptılar ki bu da aya yaklaşık 8.500 sefere denk geliyor. Şirketin sadece otomobil sağlayıcı bir servis olmadığına vurgu yapan Careem CEO’su Mudassir Sheikha, “2012 yılındaki kuruluşumuzdan bu yana 1 milyondan fazla iş imkanı yarattık ve varlığımız faaliyet gösterdiğimiz pazarları sosyo-ekonomik açıdan olumlu bir şekilde etkiliyor. 24 milyondan fazla kullanıcımız sayesinde, platformumuza katılan Kaptanlarımıza istikrarlı bir gelir sağlayabiliyoruz. Sadece otomobilleri kullanmıyoruz. Mısır’da şu anda tuk tuk (dolmuş) ve motosikletlerimiz var, Pakistan’da rikşovlarımız, Dubai’de deniz taksilerimiz ve elektrikli üç tekerlekli bisikletlerimiz, Suudi Arabistan, Dubai ve Doha’da ise bisikletli kurye servisimiz var. Araç çağırma hizmetinin faydalarının herkese sunulması gerektiğine kuvvetle inanıyoruz ve mümkün olan en uzak yerlere ve en geniş alanlara kadar iş imkanları yaratmaktan ve mümkün olduğu kadar çok müşteriye hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor: Heyecan verici Bakan açıkladı: Tarımsal destekleme ödemeleri bugün yatacak TOKİ duyurdu: 33 ilde arsa satışı! İşte başvuru için gerekli şartlar Ferdi Tayfur'lu video mesaj mı? MHP'den net açıklama İYİ Parti kurultayına seyirci alınmayacak