Yunanistan 2 Türk askerini iade etti

Türkiye-Yunanistan hudut birliğinde görevli iki Türk askerinin, Yunan makamları ile yapılan görüşmeler sonucunda saat 18.30 civarında iade edildikleri bildirildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye-Yunanistan hudut birliğinde görevli iki askerin kaçak göçmenleri takip ve engelleme görevi icra ederken sehven hududun karşı tarafına geçmeleri üzerine Yunan devriyeleri tarafından saat 11.00 civarında alıkonuldukları belirtildi.

Yunan makamlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda iki askerin saat 18.30 civarında iade edildikleri kaydedildi.

İki Yunan askeri gözaltına alınmıştı

Türkiye mart ayında iki Yunan askerini sınırı geçtikleri gerekçesiyle gözaltına almıştı. Yunan yetkililer askerlerin sınır yakınında devriye gezerken yönlerini şaşırdıklarını açıklamıştı.

İki Yunan askeri geçen aya kadar Türkiye’de cezaevinde tutulmuş, daha sonra serbest yargılanmalarına karar verilmişti. Askerler de Yunanistan’a dönmüştü.

Arda Güler ilk kez ilk 11'de çıktığı maçta golünü attı AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrailli Bakan'ın paylaşımına tepki AB'den Filistin'e 68 milyon avroluk insani yardım Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ilk gün oturumları sona erdi Erdoğan: Hollanda Türkiye'deki en büyük yabancı yatırımcı