İstanbul'da şarbon alarmı

İstanbul'da 22 kişi şarbon şüphesiyle hastaneye başvurdu. Bakan Pakdemirli, vatandaşlardan 14'ünün taburcu olduğunun 4'ünün ise tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Pakdemirli, hastalıklı hayvanın satın alındığı özel işletmenin karantina altına alındığı bilgisini paylaştı.

Abone ol

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişinin başvurduğu bildirildi. Hastanelerin acil sevk edilen hastaların kontrol amaçlı olarak tetkikleri devam ediyor.

Tarım ve Ormancılık Bakanı Pekir Pakdemirli yaptığı açıklamada,"22 kişi şarbon şüphesiyle başvuru yaptı. 14'ü taburcu oldu, 4 kişi de tedavi altında. Hastanelere başvuran vatandaşlarımızın tedavileri sürüyor. Etlerin geldiği özel işletme karantina altına alındı. Hayvanımızın alındığı Silivri’deki işletme özel bir işletme. İşletmede 7 hayvan var, diğer hayvanlar sağlıklı. Hayvanlar ithal hayvan değil. Hayvanların satın alındığı işletmenin 10 km etrafındaki 3500 hayvan yarından itibaren tedbir için aşılanacak." dedi. 

"Aşı çok hızlı olarak etki ediyor bölgelerde başka vakalar görülmesi beklenmiyor." ifadesini kullanan Pakdemirli, "Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile et yemeye devam edebilirler." şeklinde konuştu. 

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlara soruşturma: 8 gözaltı Dünyada yılın otomobili belli oldu 'Hükümet IMF ile anlaştı' iddiası yalanlandı Yargıtay başkanlığı seçiminde sonuç çıkmadı: Şimdi ne olacak?