İş insanı Ünver, helikopter kazasında hayatını kaybetti

Bostancı sahili açıklarında özel helikopter denize düştü. Kazada OTOKAR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver ve pilot İsmet Öztürk yaralı olarak kurtarıldı. Ünver, hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol
Bostancı açıklarında özel helikopter denize düştü. Helikopterdeki pilot İsmet Öztürk ve OTOKAR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Gazetemiz muhabirleri Sercan Akıncı ve Selenay Yağcı'nın ulaştığı bilgilere göre, düşen helikoptere Mavi Marmara gemi ve mürettebatı müdahale edip 2 kişiyi yaralı olarak kurtardı. Mürettebat yaralıları sağlık görevlilerine teslim etti.
Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi. TC-HYU kuyruk tescilli helikopter Kartal'dan Sefaköy'e gidiyordu.


Bu arada helikopterin pilotu İsmet Öztürk'ün, "Denize indirmeye çalıştım, çakıldık" ifadesini verdiği öğrenildi. Helikopterin yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğü iddia edildi.

Kazada yaralanan Ünver, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Kaan Gideroğlu, ”112 ile getirilen hastamızı saat 18.50 itibariyle yapılan bütün canlandırma müdahalelerine rağmen ne yazık ki kaybettik.” dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Koç'tan açıklama

Ünver'in vefatı sonrası Koç Holding mesaj yayınladı:

Koç Topluluğu Şirketleri’nden Otokar’ın bugünlere ulaşmasında büyük emekleri olan, ülkemizde otomotiv ve savunma sanayinin gelişimine önemli katkılar sağlayan değerli iş ortağımız, Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Halil Ünver’i bugün yaşanan elim bir helikopter kazasının ardından kaybettiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Kederli Ailesi’ne, Topluluğumuza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza baş sağlığı ve sabır dileriz.
Merhum Halil Ünver’i her zaman rahmet, şükran ve özlemle hatırlayacağız.

Kazada yaralanan ve tedavisi devam etmekte olan pilot Sayın İsmet Öztürk’e acil şifalar dileriz.

OTOKAR'dan açıklama

OTOKAR'dan yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sayın Halil İ. Ünver'i, bugün İstanbul Bostancı'da meydana gelen helikopter kazası sonrası tedavi altına alındığı Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın kaybettiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ailesine, çalışma arkadaşlarımıza ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Ferdi Tayfur'lu video mesaj mı? MHP'den net açıklama İİB'den ilk çeyrekte 3 milyar 70 milyon dolarlık ihracat İYİ Parti kurultayına seyirci alınmayacak TOKİ duyurdu: 33 ilde arsa satışı! İşte başvuru için gerekli şartlar 7 ilde 'Sarallar'a operasyon