Erdoğan: Ekonomide tedbirlerin etkisini görmeye başladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurundaki istikrarsızlığın Türkiye'ye yönelik bir operasyon olduğunu söyleyerek, "Türkiye bu saldırının da üstesinden gelecektir" dedi. Erdoğan, ekonomik tedbirlerin yavaş yavaş etkisinin görülmeye başlandığını belirtti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Terör örgütleriyle, ihanet çeteleriyle yapamadıklarını döviz kurşunu haline getirdikleri ekonomi silahıyla gerçekleştirmek istiyorlar. Türkiye bu saldırının da üstesinden gelecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecekler. İhracatımız, istihdamımız artmaya devam ediyor. Turizm, ticaret tarihi rekorlar kırdı." dedi.  Erdoğan, 'Döviz kuru ne olacak' sorularına cevaplarının 'Bu da geçer' olacağını ifade etti.

Erdoğan, ekonomideki artıların da eksilerin de farkında olduklarını dile getirerek, "Teknik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ekonomide aldığımız tedbirlerin yavaş yavaş etkisini görmeye başladık." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 ve F-35'ler hakkında şunları söyledi: "Parasıyla satmadıkları silahları terör örgütlerine bedava verdiler. Topraklarımızı korumak için alternatif arayışına girdiğimizde de 'sakın ha' diyorlar. Bizim bu tür dayatmaları kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var, en kısa zamanda alacağız. Türkiye'nin F-35'lere de ihtiyacı bulunuyor. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının bir ispatıdır." .

AJet ilk tanıtım uçuşunu Ankara'dan İstanbul'a yaptı Dünyanın en lezzetli mantıları açıklandı: Türkiye de listede BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaz fiyatları değişmedi RTÜK'ten seçim yasağı kararı Bakan Uraloğlu açıkladı: Trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim