Çelik'ten MYK sonrası açıklama: Kılıçdaroğlu'na dava açacağız

AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'dolar baronları' ithamına karşılık dava açacaklarını duyurdu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı, değerlendirmede bulundu.

Çelik, yerel seçimlere ilişkin, "Önemli olan vatandaşın sesine kulak vermektir, toplumsal taleplere duyarlı olmaktır. Bu çerçevede bir değerlendirme yapıldı." dedi.

Cumhur İttifakı'na değinen Çelik, "Cumhur İttifakı, geçen dönemde son derece önemli Türk siyasetine kazanımlar getirmiştir. Bundan sonrasında da aynı kazanımları devam ettireceğinden bir kuşkumuz yoktur." diye konuştu.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesine ilişkin soru üzerine Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin takvimine göre bu görüşmeler zaten sürmektedir. Bugün yeni bir görüşme olur mu? Bu mümkündür." değerlendirmesinde bulundu.

Af tartışmaları

Çelik, af tartışmalarına ilişkin soruya ise "Af tartışmalarıyla ilgili daha önce açıkladığımın dışında yeni bir değerlendirmemiz yok." yanıtını verdi.

"Türkiye köprü olma işlevi yürütüyor"

Türkiye'nin, İdlib'e konusunda gerek diplomatik gerek diğer kanallardan istişarelerini sürdürdüğüne dikkati çeken Çelik, "İran ve Rusya ile istişareler sürdüğü gibi aynı şekilde Cenevre Süreci, Astana Süreci arasında köprü olma işlevi yürütüyor." dedi.

"Kılıçdaroğlu'na dava açacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yönelik soru üzerine Çelik, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'a darbe girişimi derken, 20 Temmuz'a darbe diyorsa, Fetullahçı Terör Örgütü ile meşru hükümeti aynı düzlemde algılıyor demektir. Biz bu yaklaşıma 'Yassıada zihniyeti' diyoruz. 15 milletvekilini bir yerden bir yere göndermeyi demokrasiye verdiği önem olarak görüyor. Milletvekili iradesi devre mülk değil."

Çelik, "Kılıçdaroğlu, 'Dolar baronları' diyor, 'Dava açın ispatlarım' diyor. Dava açacağız. Görelim bakalım. Tarihin en üslupsuz siyasetçisi. CHP tabanı, Kılıçdaroğlu'ndan daha iyisine layık." şeklinde konuştu.

Dolar/TL bugün ne kadar? LGS başvuruları bugün sona eriyor Altın fiyatlarında yeni zirve Bakan Işıkhan'dan emekli maaşlarına zam mesajı İstanbul'da büyük yangın