Türk Lirası bugün direndi

Güne yükselişle başlayan dolar, günün ikinci yarısında yönünü aşağı çevirdi. Kur bugün 6.72’den 6.62’ye geriledi.

Abone ol

Dolar/TL, yükselişle başladığı günde 6.72 seviyelerini test etmesinin ardından yönünü aşağı çevirdi. Kur, gün içerisinde negatif bölgeye geçerek 6.60 seviyelerine kadar düştü. Gelişen ülke paralarında değer kaybına karşın ise Euro/Dolar’da 1.17 test edildi. Dolar/TL ise 6.62 seviyelerinde dengelenmiş durumda. Euro/TL ise 7.77 seviyelerinden 7.70 seviyelerine indi.

Piyasada gözler TCMB’nin 13 Eylül toplantısına çevrilmiş durumda. MB’den sert faiz arıtımı beklendiğini belirten bazı analistler, piyasa gerçekliğinden farklı bir karar gelmesi halinde reaksiyonların da sert olacağını belirtiliyor.

Tahvil cephesinde ise gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi yüzde 20.97 bileşik seviyesinden yüzde 20.70'e geriledi. İki yıllıkta ise bir değişim yaşanmadı ve faiz yüzde 24.39 seviyesinde kaldı.

Bankacılara göre TL varlıklarda kısa vadeli en büyük katalizörlerden biri Merkez Bankası'nın toplantısı olacak. Faiz kararının TL varlıklarda volatiliteyi azaltmaya katkısı olabileceği belirtiliyor. 10 yıllıkta sınırlı da olsa düşüşün süreceği belirtiliyor.

Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti Tokat 5.6'lık depremle sarsıldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan 'bu deprem kritik' uyarısı SPK'dan 4 şirketin başvurusuna onay BDDK'dan yönetmelik değişikliği Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi