Dolar sakin bir gün geçirdi

Dolar/TL 6.55'in altını test ettikten sonra 6.60 altında yatay seyrediyor.

Abone ol

TL, bugün gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel sınırlı pozitif bir seyir izlerken, dolar/TL 6.55 seviyesinin altını test etti.

Genel olarak yatay hareket eden dolar/TL güne 6.60 seviyesinde başladıktan sonra 6.5495'e kadar geriledi. Dolar/TL saat 17:42'de 6.58 seviyesindeydi.

Sepet bazında TL aynı saatte 7.1107/7.1221, euro/TL 7.6606/7.6648 seviyesinde.

Piyasalar yurtiçinde 13 Eylül'de yapılacak olan PPK toplantısına odaklı seyrini sürdürüyor.

TL dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 40'ın üzerinde değer kaybederken, tüketici fiyatları Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 17.9 ile 2003 bazlı serinin yeni zirvesine ulaştı.

PPK toplantısı bekleniyor

Enflasyon verisi ardından TCMB 13 Eylül'deki PPK toplantısında faiz artışı yapılacağı sinyali olarak algılanan bir açıklama yaparken, dolar/TL yüksek seviyelerde seyrini sürdürse de nispeten sakinleşmiş durumda.

TCMB'nin faiz artışına birçok analist kesin gözüyle bakarken, ne kadarlık artış yapılacağına yönelik belirsizlik halen endişe konusu. Analistler reel faizleri tekrar pozitif alana çekmek ve piyasalara güven telkin etmek için 1,000 baz puana varan oldukça yüklü faiz artırımı yapılması gerektiğine dikkat çekerken; buna karşılık TCMB'den daha temkinli bir faiz artışı bekleniyor.

Piyasaların izlediği bir diğer konu ise İdlib. Yarın Türkiye, Rusya ve İran arasında liderler düzeyinde Tahran'da yapılacak toplantının ana gündem maddesini İdlib'deki gelişmelerin oluşturması bekleniyor.

Öte yandan ABD'de yarın açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisi doların küresel seyrinde ve risk iştahının son dönemde azaldığı gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde etkili olabilir.

Tahvil faizleri geri çekiliyor

Tahvil piyasasında ise TCMB'den faiz artış beklentileri ardından 10 yıllık tahvil faizinde düşüş eğilimi devam ediyor.

Dün spot kapanışta ortalama yüzde 20.88, valörde son işlemde yüzde 20.76 seviyesinde olan 8 Mart 2028 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi bugün spot kapanışta ortalama yüzde 20.51, valörde saat 1718'de son işlemde yüzde 20.17 seviyesinde.

Dün spot kapanışta ortalama yüzde 24.39 seviyesinde olan iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise bugün spot kapanışta yüzde 20.34 seviyesindeydi.

Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisi: Bakanlık harekete geçti Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor: Heyecan verici Bakan açıkladı: Tarımsal destekleme ödemeleri bugün yatacak TOKİ duyurdu: 33 ilde arsa satışı! İşte başvuru için gerekli şartlar Ferdi Tayfur'lu video mesaj mı? MHP'den net açıklama