Büyüme sonrası dolarda önemli değişim yok

Geçtiğimiz hafta 6.45'in altına sarkan dolar/TL, yeni haftaya 6.50 seviyelerini deneyerek başladı. İkinci çeyrek büyüme verisinin açıklanmasının ardından kurda önemli bir değişim gözlenmedi. Dolar 6.46-6.47 aralığında işlem görüyor.

Abone ol

Dolar, büyüme verisi ve faiz kararının verileceği kritik haftaya yükselişle başladı. Dolar/TL, ilk işlemlerde 6.4970 seviyesine kadar yükseldi. Kur ardından 6.47 seviyelerinde dengelendi. İkinci çeyrek büyüme verisinin beklentilere paralel gelmesi ile kur 6.46 seviyelerine geriledi.   Dolar 6.46-6.47 aralığında işlem görüyor.

Saat 13:50 itibariyle dolar/TL 6.4640, euro/TL 7.4820 seviyesinde.

Türkiye, ikinci çeyrekte yüzde 5.2 büyüdü

TL, Cuma günü dolar karşısında yüzde 2'yi aşkın değer kazancı ile en iyi performansı gösteren gelişmekte olan para birimi olurken kur Cuma günü güne başladığı 6.60'lı seviyelerden 6.45'in altına sert geriledi.

Bankacılar TL'deki değer kazancında TCMB'den bu hafta beklenen faiz artırımı beklentilerinin önemli rol oynadığını söylediler.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Enflasyon verisi ardından yapılan açıklamadaki 'yeniden şekillendirecek' ifadesi her ne kadar soru işaretleri yaratsa da piyasadaki beklenti TCMB'nin Perşembe günü hatırı sayılır bir artışa gideceği şeklinde. Bu beklenti TL'de yaşan iyimserlikte en önemli belirleyici" dedi.

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor: Heyecan verici Türk tahvillerinde JPMorgan etkisi TOKİ duyurdu: 33 ilde arsa satışı! İşte başvuru için gerekli şartlar Ferdi Tayfur'lu video mesaj mı? MHP'den net açıklama İYİ Parti kurultayına seyirci alınmayacak