Abraaj’ın Türkiye’deki şirketlerine Türk fon yöneticisi talip oldu

Dalınç Arıburnu ile Nizar Al-Bassam’ın kurduğu fon anlaşma sağlanırsa Abraaj’ın Türkiye’deki şirketlerin yeni ortağı olacak.

Abone ol

Kerim ÜLKER

Türkiye’de en fazla yatırımı bulunan Körfez fonu; Abraaj. Dubaili merkezli Abraaj, 2007 yılında girdiği Türkiye pazarına şimdiye kadar 1.17 milyar dolarlık yatırım yaptı. Aralarında hastane zinciri Acıbadem’in de bulunduğu bu yatırımlardan Abraaj’ın portföyünde kalan ise Fibabanka, Netlog, Hepsiburada, Yörsan, Republika ve Biletall gibi Türk şirketleri.

Son dönemde yönetim krizi yaşayan, Dubaili özel sermaye fonu Abraaj’ın sahibi veya ortaklığı bulunan şirketler vitrine çıkmış durumda. Latin Amerika, Sahra Altı Afrika, Kuzey Afrika ve Türkiye’deki fonların işletmesini ise ABD’li Colony Capital’in alacağı konuşuluyordu. Ancak geçtiğimiz hafta Abraaj’ın şirketlerinin satışıyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

Londra merkezli fonun kurucusu Dalınç Arıburnu

Toplamda 14 milyar dolarlık fonu yöneten Abraaj’ın birimlerine farklı farklı firmalar teklifte bulundu. ABD’li Colony Capital, Abraaj’ın sadece Latin Amerika portföyünü istiyor. Fonun Sahra Altı birimine ise Londra merkezli Helios Capital Management talip. Abraaj’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika şirketlerine Kuveytli NBK Capital teklif vermeye hazırlanırken, Türkiye ve Güney Doğu Asya birimine de tanıdık bir şirket talip. Bu şirket ise Londra merkezli yatırım firması Centricus. Her ne kadar Centricus İngiltere merkezli olsa da kurucusu Türk. Bir dönem Goldman Sachs’ta da çalışan Dalınç Arıburnu ile Nizar Al-Bassam’ın kurduğu bu fon anlaşma sağlanırsa Abraaj’ın Türkiye’deki şirketleri Fibabanka, Netlog, Hepsiburada, Yörsan, Republika ve Biletall’in yeni ortağı olacak.

Türk piyasasının yakından tanıdığı Arıburnu, son olarak Japonya’nın en önemli finans kurumlarından SoftBank’ın oluşturduğu Vision Fund’un dikkat çeken bir ismi. 100 milyar dolarlık bu fon ve Arıburnu, yakın dönemde adından daha sık konuşturacak gibi görünüyor.

MEB'in yeni müfredatının açıklanacağı tarih belli oldu Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu! Savaş Ay'ın miras davasında karar çıktı Dilan- Engin Polat çifti hakim karşısında: Göz yaşlarına boğuldu İYİ Parti'de üst düzey istifa