Zorlu PSM'nin ilk sürprizleri

Mekânda 2018-2019 sanat sezonunda sahne alacak sanatçıların bir bölümü açıklandı. İlk programa göre, Zorlu PSM, farklı türlerde müzik yapan pek çok ünlü ismi ağırlayamaya hazırlanıyor.

Abone ol


Kültür kurumları 2018-2019 sezonunun hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürürken, yeni mevsimde ağırlayacakları sanatçılardan bazılarını da müzikseverlere duyuruyorlar. Zorlu PSM’nin sezonundan ilk isimler de geçen günlerde açıklandı. MIX Festivali’ne 16-17 Kasım’da, Sonar İstanbul’a ise 8-9 Mart 2019’da ev sahipliği yapmaya hazırlanan Zorlu PSM’de bu mevsim; Alice Merton’dan “Ghost” filminin müzikaline, özgün metal grubu Empyrium’dan ünlü bas gitarist Victor Wooten’a, 8 yıl aradan sonra ilk defa dünya turnesine çıkan Imogen Heap’ten Norveçli indie folk-pop sanatçısı Erlend Oye’ye, Polonya’nın sevilen seslerinden Anna Maria Jopek’ten Belçikalı genç müzisyen Charlotte de Witte’ye pek çok ünlü isim müzikseverlerle buluşacak.

2018-2019 sanat sezonunun ilk konserlerinden birini “No Roots” şarkısıyla ünlenen Alice Merton verecek. Bu yıl EBBA ödülüne lâyık görülen müzisyen, 6 Eylül’de Studio sahnesinde olacak. Youtube’da 95 milyon dinleyiciyle buluşan “No Roots”un yanı sıra “Hit the Ground Running” ile tanınan Merton'ın Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesi var.

Türler bir arada...

Metal müziğin önde gelen gruplarından Empyrium’u 7 ve 8 Eylül’de ağırlayacak olan Zorlu PSM, 11 Eylül’de ise Damien Jurado’nun konserine ev sahipliği yapacak. Urban folk ve indie rock tarzı müzik yapan Jurado, Türkiye’deki sevenleriyle ilk kez buluşacak.

Avusturyalı ikili Peter Kruder ve Richard Dorfmeister’ın ortak projesi Kruder & Dorfmeister, 21 ve 22 Eylül’de Zorlu PSM’de dinleyicilerle buluşurken, mekân 27 Eylül akşamı İran asıllı şarkıcı Azam Ali ve multi-enstrümantalist Loga Romin Torkian’ın projesi Niyaz’ı sahnesinde ağırlayacak.

Modern mistik müzik yapan ikili, İstanbul konserinde Sufi tınılarını elektronik müzikle harmanlayacak. Matrixxman’in 29 Eylül’de, Norveç metal sahnesinin önde gelen gruplarından Emperor’un kurucusu Ihsahn’ın 3 Ekim’de sahne alacağı Zorlu PSM, yeni sezonda Polonya’nın en güzel seslerinden biri kabul edilen Anna Maria Jopek’i de dinleyicilerle buluşturacak. 1997 yılında Polonya’yı Eurovision şarkı yarışmasında temsil ederek dünya çapında üne kavuşan sanatçı, caz, pop ve folk müziği sentezi şarkılarını 10 Ekim’de İstanbullular için seslendirecek.

"Hayalet" ekimde sahnelenecek

İstanbullularla 13 Ekim’de DJ, prodüktör ve besteci Chloe’yi, 18 Ekim’de progresif rock yorumcusu Pain of Salvation’ı buluşturacak olan Zorlu PSM’de sezonun ilk müzikali ise ünlü filmden uyarlanan “Ghost The Musical” olacak. “Hayalet”, 19 Ekim-4 Kasım arası İstanbul’da perde açacak. Zorlu PSM’nin yeni sezonda ağırlayacağını duyurduğu isimler arasında; Konstantin Sibold, Victor Wooten Trio, Vitalic, Imogen Heap, Chelina Manuhutu, Youn Sun Nah, Paul Randolph, Jonas Kopp, Tamino, “Celui Qui Tombe”, Rodrigo Amarante ve Ana Popovic de var.

Her beğeniye uygun müzik

DJ Jax Jones’un 2018 Sonbahar Mercedes- Benz Fashion Week’in kapanış partisi için 14 Eylül’de sahne alacağı mekânın 19 Eylül’deki konuğu ise Norveç’ten gelecek. Norveçli söz yazarı ve besteci, indie folk-pop sanatçısı Erlend Oye ve grubu, Turkcell Platinum Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. “Kings of Convenience” ile tanınan Erlend Oye, The Whitest Boy Alive grubunun da lideri. Indie folk grubu Sun Kil Moon ile ünlenen Mark Kozelek ise 20 Ekim’de Zorlu PSM’ye konuk olacak. Kariyerine 27 albüm sığdıran Kozelek, Turkcell Platinum Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak. Ekimin dikkat çeken konserlerinden birinde ise Charlotte de Witte sahne alacak. Belçika techno müziğinin önemli isimlerinden olan Witte, 28 Ekim’de İstanbul’da olacak. Witte, Oscar and the Wolf ile yaptığı “You’re Mine” şarkısıyla Avrupa ve Türkiye’de müzik listelerinde zirveye oturmuştu.

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı "Tekstil fabrikaları maliyetler yüzünden yurt dışına taşınıyor" Beynine sahip çık, dünya pusuda! Panama’nın derdi bakırı gerdi! İkinci el otomobil satışları yılın ilk 3 ayında yüzde 13 artış yakaladı