Pastalar başkentte yarışacak

22- 23 Eylül'de 2. kez düzenlenecek olan Master of Cake - Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali'nde 500'e yakın pasta ustası hünerlerini sergileyecek.

Abone ol


Ankara, uluslararası ustaların da katıldığı “Master of Cake - Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali”ne hazırlanıyor. 22- 23 Eylül'de 2. kez düzenlenecek olan festivalde 500'e yakın pasta ustası hünerlerini sergilerken, meraklıları için birçok atölye çalışması da yapılacak.

Etkinlik Anadolu Downtown Hotel’de gerçekleştirilecek. Festivalin yarışma bölümünde ustalar 15 kategoride ürünleriyle boy gösterecek. Dr. Paste Şeker Hamurları, Paseksan ve Bella Çikolataları'nın sponsorluğunda gerçekleşecek yarışmanın birincisine 2 bin TL'lik para ödülü verilecek. Yarışmanın jüri üyeleri arasında TAŞFED Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Bayram Özrek, Lefkoşa Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, ödüllü şef Tuba Geçkil, TAFED Kurucu Başkanı Haşim Demirtaş ve Wacs Dünya Şefl er Birliği Üyesi Jeton Taravari yer alacak.

Festivalde ayrıca şef Tuba Geçkil tarafından büyük bir büst çalışması hazırlanırken, etkinliğe ilk kez katılacak olan butik pasta ve modelleme eğitmeni Funda Akay da ücretsiz olarak çiçek eğitimleri verecek.

Pastacılık Festivali'nin bir diğer etkinliği de "Masal Köy" olacak. Pasta sanatçısı Nurcan Özkara tarafından yirmi beş metrekarelik bir alanda hazırlanacak yenilebilir masal kahramanlarının yer aldığı bu köy, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyacak.

Süper Lig'de küme düşen ilk takım belli oldu Türk fizikçiye Harvard'dan önemli ödül Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı Ankara'da sağanak ve kuvvetli fırtına etkili oluyor Diyarbakır ve Mardin belediyelerine soruşturma