Klarnet nağmeleri kenti saracak

7. Uluslararası Klarnet Festivali yarın başlıyor. Çeşitli mekânlarda 17 Eylül'e kadar devam edecek festivalin bu yılki konukları arasında Buika, Despina Vandi, Goran Bregovic ve İsmail Lumanovski de var.

Abone ol


İstanbul’da bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali, yarın başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Halkbank ana sponsorluğunda hazırlanan 7. Uluslararası Klarnet Festivali, ülkemizden ve yurtdışından sanatçıların katılımıyla 17 Eylül’e kadar devam edecek.

Açık hava programlarıyla başlayacak olan Uluslararası Klarnet Festivali’nin bu yılki ilk salon konseri, 12 Eylül’de Cemal Reşit Rey’de dinlenebilecek. Festivalin gelenekselleşen etkinliklerinden “Ustaya Saygı Konseri”, bu sene Anadolu Rock müziğinin kurucularından Cem Karaca için verilecek. Konserde sanatçının sevilen şarkılarını Aydilge, Bahadır Tatlıöz, Can Bonomo, Hakan Aysev, İlkim Karaca, Işın Karaca, Kolpa, Mustafa Ceceli, Özgün, Retrobüs, Serkan Çağrı ve Yonca Lodi seslendirecek. Sanat Yönetmenliğini Serkan Çağrı’nın üstlendiği 7. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, 13 Eylül’de ise Balkanların dünyaca ünlü yorumcuları İsmail Lumanovski ve Dzambo Agusev Orchestra aynı sahneyi paylaşacak. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki konserde, sanatçılara Suzan Kardeş eşlik edecek.

Müzikseverler festivalde 15 Eylül’de ise Goran Bregovic’i dinleme olanağı bulacak. “Three Letters from Sarajevo” isimli turnesi kapsamında İstanbul’a gelecek olan sanatçı, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak. Klarnet festivali; 16 Eylül’de Buika’yı, 17 Eylül’de ise Yunan müziğinin sevilen ismi Despina Vandi’yi sanatseverlerle buluşturacak. Her iki konser de Harbiye’de dinlenebilecek.

Önce açık hava dinletileri

Klarnet Festivali, İstanbul’un çeşitli merkezlerindeki açık hava dinletileriyle başlayacak. Festivalin ilk dinletileri, yarın 12.00-15.00 arası Beşiktaş-Kadıköy ve Kadıköy-Beşiktaş İskeleleri’nde gerçekleştirilecek. Festival kapsamında yarın Mert Erşahin 17.00-18.30 arası Maçka Parkı’nda sahne alırken, 9 Eylül’de Caddebostan Sahil’de 15.00-18.00 arası “Nefes Terapi”, 19.00-20.30 arasında ise Sedat Gülcü konseri dinlenebilecek. Klarnet Festivali’nin 10 ve 11 Eylül günleri Beşiktaş, Kadıköy ve Ortaköy'de gerçekleştirilecek açık hava dinletilerinin programına www. klarnetfestivali.com adresinden ulaşılabilir. Festival kapsamında 11 Eylül’de “Genç Nefesler Klarnet Yarışması” da düzenlenecek.

Hisarcıklıoğlu: KKTC’de güçlü bir özel sektörün varlığı önemli “En iyi işveren tanımı çok değişti, insani dokunuşlar paradan önemli” Vodafone, müşterilerine 100 milyon TL değer yaratacak Siyaset gibi özel sektör de artık önünü görmek istiyor 43. İstanbul Film Festivali bütün hızıyla başladı