Konut kampanyasına yoğun ilgi

Emlak Konut GYO’nun 38 projede 12 bin konutla katıldığı, yüzde 10 peşinatlı ve 0.98 faizli “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyası kapsamında Emlak Konut satış ofislerine 5 bin kişi gitti. 7 günde aralarında 5-6 milyon liralık dairelerin olduğu 500 dairenin satışı tamamlandı.

Abone ol

LEYLA İLHAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçen hafta açıkladığı “Türkiye İçin Kazanç Vakti” adlı kampanyası kapsamında Emlak Konut GYO projelerini 7 günde 5 bin kişi ziyaret etti. Emlak Konut GYO’nun 38 projede 12 bin konutla yer aldığı kampanyadan 500 kişi kaporasını yatırarak evini aldı. Kampanya kapsamında peşinatlar yüzde 10’a indirilirken, faizler ise 0,98’e çekildi. Yüzde 10 indirimin olduğu kampanyada, altın ve dövizini bozdurup getirene bir yıl boyunca kur garantisi verilirken, 120 ay vadeyle bankasız ve kefilsiz konut alma imkanı sunuldu.

Dün yaptığı toplantıda kampanyayı değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Geçen 6 günde internet sitemize 1.5 milyona yakın ziyaret oldu. 30 bin kişi ise çağrı merkezini aradı. Bunlardan 5 bin kişi randevu alarak satış ofislerine gitti. 500 kişi ise kaporayı yatırarak dairesini aldı” dedi. Ancak esas talep yoğunluğunun gelecek hafta olmasını beklediklerini anlatan Gedikli, “İnsanlar hala tatilde. Dolayısıyla esas gelecek hafta tatillerin bitmesi ile satışlar daha iyi olacak” dedi.

3 milyar liralık satış öngörülüyor

Kampanyada satılan projeler arasında fiyatı 300 bin lira ile 5 milyon lira arasında konutlar olduğunu aktaran Gedikli, 2 ay sürecek kampanyada toplam 3 milyar TL’nin üzerinde bir satış öngördüklerini söyledi. Gedikli, bu rakamın 2500 ila 3 bin konuta denk geldiğini belirtti. İstanbul’da en fazla talebin Hoşdere’den geldiğini aktaran Gedikli, “ Metrekare fiyatları burada 3 bin 500 ila 4 bin TL arasında. Bunun yanı sıra lüks projelere de ilgi arttı. Daire fiyatlarının 5-6 milyon arasında olduğu Büyükyalı ve Tahincioğlu’nun İstinye projelerinde günde iki daire satılır oldu” diye konuştu.

Kampanyada ticari alanların ve ofislerin de da satışta olduğunu belirten Genel Müdür Gedikli, bu alanların da hızlı bir şekilde satıldığını söyledi.

Orta yaş alıcı grubu kampayaya ilgili

Gedikli, altınlı dövizli satışa da ilgi olduğunu ifade ederek, “Bazı alıcıların bu sistemi kullanmak istediklerini duyuyoruz” bilgisini verdi. Özellikle orta yaş alıcı grubunun kampanyaya ilgi gösterdiğini ifade eden Gedikli, alıcılar için önemli bir fırsatı içeren böyle bir kampanya sürecinin bir daha yapılmasının zor olduğunu kaydetti.

Bu yıl içinde yeni ihale yapmayacaklarını söyleyen Gedikli, ancak üç projeyi bu yıl içinde satışa çıkaracaklarını belirtti. Satışa çıkacak bu projeler arasında Galatasaray’ın Riva arazisindeki projesi ile Halkalı ve İzmir’deki projelerinin yer aldığını ifade eden Gedikli, 4.5 milyar TL ihale edilmemiş portföyleri olduğunu kaydetti.

DEM Partili Beştaş: Oyumuz hiç kimseye değil Altının kilogram fiyatı 2 milyon 446 bin lira Kulüpler Birliği Vakfı, Ali Koç'un istifasını kabul etmedi AJet ilk tanıtım uçuşunu Ankara'dan İstanbul'a yaptı Dünyanın en lezzetli mantıları açıklandı: Türkiye de listede