Katar ile imzalar bugün atılacak

Türkiye ve Katar arasında Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması bugün paraf edilecek. Mal ve hizmet ticaretinde kapsamlı serbestleşmeyi amaçlayan anlaşma kapsamında Türkiye'nin cari açığının daraltılması ve Katar sermayesinin çekilmesinin de hedeflendiği belirtildi.

Abone ol

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile onun davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret edecek olan Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Cassim el-Sani bugün Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşmasını paraflamak üzere bir araya gelecek.

Mal ve hizmet ticaretinde kapsamlı bir serbestleşmeyi amaçlayan anlaşma ile başta petrol türevleri doğalgaz gibi girdilerin ucuza temini ile üretimde maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.

Açıklamaya göre, telekomünikasyon ve mali hizmetleri de kapsayan anlaşma, Türkiye'nin cari açığının daraltılması, ülkeye Katar sermayesinin çekilmesi konusunda ciddi bir atılım sağlayacak.

Açıklamada yer alan bilgiye göre; Türkiye'nin Katar'a ihracatı bu yılın ilk yedi ayında 611 milyon dolar, bu ülkeden ithalatı ise yüzde 195 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türk müteahhitleri Katar'da bugüne kadar 14.8 milyar dolar değerinde 137 proje üstlendi.

ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlara soruşturma: 8 gözaltı Dünyada yılın otomobili belli oldu 'Hükümet IMF ile anlaştı' iddiası yalanlandı Yargıtay başkanlığı seçiminde sonuç çıkmadı: Şimdi ne olacak?