İran'dan yeni ekonomi programları için 720 milyon dolar bütçe

İran Bütçe ve Planlama Kurumu Başkanı Muhammed Bakır Nobaht, hükümetin ülkede yaşanan ekonomik sorunların aşılması için yeni programlar hazırladığını belirtti.

Abone ol

İran Bütçe ve Planlama Kurumu Başkanı Muhammed Bakır Nobaht, ekonomik sorunların aşılması için hükümetin yeni programlar hazırladığını ve bunların uygulamaya konulması için yaklaşık 720 milyon dolar bütçe ayrıldığını söyledi.

Nobaht, İran meclisinin bugünkü oturumunda yaptığı konuşmada, hükümetin, ekonomik sorunların aşılması ve piyasanın yönetilmesi için 720 milyon dolarlık bütçeyle 12 yeni program ve 5 paket hazırladığını belirtti.

İran'ın özel bir dönemden geçtiğini vurgulayan Nobaht, "Ülkede yaşanan ekonomik sarsıntıları atlatmak için çeşitli mekanizmalara ihtiyaç var. Bu nedenle bir komisyon oluşturuldu. Komisyonun görevleri ülke sorunlarını araştırma, üretici ve tüketicilerin zararlarını telafi etmek şeklinde belirlendi." dedi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Nobaht, hazırlanan programlara ilişkin 720 milyon dolarlık bütçenin yarısının 25 kalemden oluşan temel yaşam malzemeleri ile sağlık ve tarım alanları için ayrıldığını aktardı.

İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı: Sefer gecikmeli gerçekleşti Küresel askeri harcamalarda rekor: 2 trilyon 443 milyar dolar Japonya'da sistem arızası 1,2 milyon para transferini geciktirdi Marka tescilinde 5 kritik nokta Sarev’in 2024 hedefi 24 milyon dolar ciro