Bakan Ersoy'dan 'Bodrum' yorumu: Üzülerek okudum, izin vermeyeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Gazetelerde Bodrum ile ilgili üzülerek okuduğum '10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun' gibi vesaire şeyler var. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum'da fahiş fiyatlarla ilgili çıkan haberler üzerine bir değerlendirmede bulundu. 

Ersoy yaptığı açıklamada, "Gazetelerde Bodrum ile ilgili üzülerek okuduğum '10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun' gibi vesaire şeyler var. Eğer siz gerekli altyapıyı, eğitimi oluşturmazsanız, sistemi kurmazsanız ortalık fırsatçılara kalıyor. O zaman bu turizmin geleceğini yiyorsunuz. Gerçekten turizme yatırım yapmak isteyen, burada iş sahibi olmak isteyen, sektör olarak görenleri sektör dışına itmiş oluyorsunuz" dedi.

"Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz" diyen Ersoy, 'Bunlara konsantre olacağız. O zaman kişi başına turist gelirinde, harcamalarında artışı yavaş yavaş izlemeye başlayacağız. Beş yıl içinde hedeflerimize inşallah ulaşacağız' açıklamasında bulundu.

Tokat 5.6'lık depremle sarsıldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan 'bu deprem kritik' uyarısı Erdoğan: Aynı aktörler İsrail'e 'dur' demeli IMF: Gazze'deki çatışmalar bölge ekonomileri için risk Türkiye ile Tanzanya arasında 6 anlaşma imzalandı Borsa günü düşüşle tamamladı