Yemek, sanat, müzik alanında en iyiler!

PRNet'in Business Insider verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, dünya üzerinde yer alan farklı şehirlerde en iyi sanat, müzik ve yemek lokasyonları belirlendi. Listede İstanbul da yer alıyor.

Abone ol

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, müzik, sanat ve yemek kategorilerinde en iyi şehirleri ele alan araştırmayı inceledi. PRNet'in Business Insider verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre dünya üzerinde yer alan farklı şehirlerde en iyi sanat, müzik ve yemek lokasyonları belirlendi. İstanbul'un da bu listede yer aldığı saptandı.

İstanbul'da 71 tiyatro, 72 müze bulunduğu kaydedildi. Sanat galerisi kategorisinde ise 211 galeriye ev sahipliği yapan İstanbul'un 8 konser salonu, bir de dünya miras alanı barındırdığı saptandı. Buna karşın, rapora göre Michelin yıldızlı restoran kategorisinde hiçbir restoranın yer almadığı belirtildi.

Dünyada durum

Madrid'den Singapur'a, Miami'den Tokyo'ya kadar dünyanın birçok yerinden farklı şehirler raporda yer alırken New York'un belirtilen kategorilerdeki yeri dikkat çekti.

Tiyatro sayısı 533 olan New York'un 123 müze, 142 sanat galerisi, 16 konser alanı, 77 Michelin yıldızlı restoranı, bir de dünya miras alanı bulundurduğu kaydedildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da ise 878 tiyatro olduğu saptanırken, 186 müze olduğu tespit edildi. Londra'da bulunan dünya mirası alanı 4'ken, konser salonları 17, Michelin yıldızlı restoran sayısı da 67 olarak kayıtlara geçti.

Uzakdoğu ülkelerine bakıldığında Tokyo'da 280 müze, 217 Michelin yıldızlı restoran, 95 tiyatro, 72 sanat galerisi, 2 dünya mirası alanı 14 de konser salonunun bulunduğu görüldü.

Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti Tokat 5.6'lık depremle sarsıldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan 'bu deprem kritik' uyarısı SPK'dan 4 şirketin başvurusuna onay BDDK'dan yönetmelik değişikliği Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi