Biliyor musunuz?

Nahita'nın Boston'da kapılarını açtığını; "Trakya'da Hayatın Enerjisi" konulu fotoğraf yarışmasını; "Düşler Ülkesi: Troya" sergisinin İstanbul'a geleceğini; Grundig'in Massimo Bottura Özel Serisi'ni biliyor musunuz?

Abone ol

Nahita'nın Boston'da kapılarını açtığını…

Fenix, İstanbul ve Bodrum'un ardından Nahita adı ile Boston'da kapılarını açtı. Şehrin merkezindeki konumu ile misafirlerini ağırlamaya başlayan Nahita, d.ream'in (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) Boston'daki ilk restoranı.

Nahita'dan önce, Zuma ve Nusr-Et gibi markalar ile Amerika pazarına giren d.ream, bu yıl içerisinde Dallas'ta açtığı Da Mario ve Zaytinya ile de ABD'deki operasyonlarına devam etti. Nahita'yı d.ream'in CEO'su Levent Veziroğlu şöyle anlatıyor: "Boston pazarına başarıyla giriş yapmak ve bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için özel olmamız gerektiğini biliyorduk, bu yüzden d.ream'in gözde markalarından Fenix'i seçtik ve detaylı çalışmalar sonrasında bazı yenilikler ekleyerek Nahita'ya dönüştürdük. Bir yandan Türk turizmine ve misafirlerimize dünya markalarını getirmek için Türkiye'deki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederken, bir yandan da Türk mutfağını ve misafirperverliğini dünyada tanıtmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Amerika'nın en uluslararası şehirlerinden biri olan Boston'a, Türk misafirperverliğimizi, yemeklerimizi ve içeceklerimizi getirmenin heyecanını yaşıyoruz."

"Trakya'da Hayatın Enerjisi" konulu fotoğraf yarışmasını…

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), "Trakya'da Hayatın Enerjisi" konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. İlk kez organize edilen ve dijital kategoriden oluşacak yarışmada değerlendirmeyi fotoğraf sanatçıları Coşkun Aral, Garbis Özatay ve Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Hilmi Baysal yapacak. Yarışma, konuya ilgi duyan, son başvuru tarihine kadar 18 yaşını dolduran ve üzeri yaşlardaki, tüm amatör veya profesyonel fotoğraf çeken katılımcılara açık olacak. Her katılımcı en fazla dört adet sayısal renkli eserle yarışmaya katılabiliyor. Katılımcıların, yarışmaya Trakya Bölgesi'nde çektiği veya çekeceği fotoğrafla katılması gerekiyor. Katılımcılar, 12 Ekim Cuma günü saat 23.00'a kadar başvurularını yapabilecekler. Jürinin 23 Ekim'de değerlendirmesini yapacağı yarışmanın sonuçları, 26 Ekim Cuma günü açıklanacak.

"Düşler Ülkesi: Troya" sergisinin İstanbul'a geleceğini…

Kale Grubu'nun katkıları, Etnik Popüler Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği (EPOS 7) ve yeni nesil sanatçı platformu BASE işbirliğiyle düzenlenen "Düşler Ülkesi: Troya" sergisi, 26 Eylül-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire'de sanatseverlerle buluşacak. Türkiye'nin farklı illerinden kadim efsaneleri yeniden yorumlayan 29 genç sanatçının katılımıyla, Derya Yücel'in küratörlüğünde hayata geçen sergi, baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, grafik tasarım, resim, seramik, video gibi farklı mecralarda yapıtları buluşturuyor. Troya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne kabulünün 20. yıldönümü nedeniyle 2018, Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Troya Yılı" ilan edildi. Yeni nesil sanatçıların bu kapsamda Troya'yı yeniden yorumladığı "Düşler Ülkesi: Troya" ilk olarak, 27 Temmuz-27 Ağustos tarihlerinde, Çanakkale'de Piri Reis Müzesi'nde sergilenmişti.

Grundig'in Massimo Bottura Özel Serisi'ni…

Grundig, Berlin'de düzenlenen IFA fuarında, marka elçisi olan Michelin yıldızlı şef Massimo Bottura ile geliştirdiği özel mutfak aletleri serisini tüketicileriyle buluşturdu. Seri, gıda israfına karşı "Food for Soul" girişiminin kurucusu Massimo Bottura'nın "Yemek pişirmek aşktır" sloganından hareketle, "güç-kalite" "estetik" ve "gıdaya saygı" kriterlerinden ilham alınarak tasarlandı. Sınırlı sayıda üretilen ve üzerinde Bottura'nın imzasını taşıyan mat siyah kaplamaya sahip seride, mutfak makinesi, ekmek kızartma makinesi, kahve makinesi, power blender, el blender'ı olmak üzere 5 ürün bulunuyor. Sahibi olduğu Osteria Franscana restoranı ile Dünyanın En İyi Restoranı 2018 listesinde ikinci kez zirveye yerleşen ve The New York Times tarafından dünyanın en etkileyici yaratıcı dahilerinden birisi olarak gösterilen Massimo Bottura, ilk kez ismini taşıyan özel bir ev aletleri serisi için işbirliği yapmış oldu.

Ünlü yapımcının tecavüz mahkumiyeti bozuldu Merkez'in faiz kararının ardından dikkat çeken yorum MEB'in yeni müfredatının açıklanacağı tarih belli oldu ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüdü EKPSS 115 bin adayın katılımıyla 81 ilde yapılacak