Biliyor musunuz?

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'ndeki Jens Peter Maintz masterclass'ını; "Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" Kısa Film Yarışması'nı; Ankara'daki Yelda Cavga "Cesur Pembe Kedi" sergisini; Gastronometro'nun mutfak ürünlerini biliyor musunuz?

Abone ol

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'ndeki Jens Peter Maintz masterclass'ını…

Son yılların en gözde viyolonsel ustalarından ve Berlin Sanat Üniversitesi hocalarından Jens Peter Maintz, 12-25 Eylül tarihleri arasında Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde bir Masterclass/ustalık sınıfı yönetecek. Derslerin bitimindeki konserde (15 Eylül) gitar ustası Elena Papandreou ile birlikte Heitor Villa Lobos'un 5. Bachianas Brasileras adlı eserini yorumlayacaklar.

"Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" Kısa Film Yarışması'nı…

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) toplumu yatırıma yönlendirmek amacıyla düzenlediği "Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" kısa film yarışması için geri sayım başladı.

Tasarrufun ve yatırımın önemini en iyi anlatan yarışmacının 12 bin 500 TL değerinde yatırım fonunun sahibi olacağı yarışmada, ikinci olan yarışmacı 10 bin TL ve üçüncü olan yarışmacı 7 bin 500 TL değerinde yatırım fonu kazanacak. Yarışma sonunda ilk 10'a giren yarışmacılar, TSPB tarafından düzenlenen bir günlük eğitimlerden birine ücretsiz katılma imkânının yanı sıra 1 yıl süreli İKSV Kırmızı Lale Kart Üyeliği'nin de sahibi olacak. Yarışmanın bu yılki konsepti "Bulmacalı Senaryo". Ayrıntılı bilgi ve katılım koşulları, www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesinde…

Ankara'daki Yelda Cavga "Cesur Pembe Kedi" sergisini…

Yelda Cavga'nın ilk kişisel sergisi olan Cesur Pembe Kedi, 2018'in Ocak-Mart aylarında And Sanat'ta, Nisan ayında 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Bilkent Konser Salonu'nda sergilenmişti.

Yelda Cavga ve Sevda Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel'in ortak projesi olan sergi, özellikle küçük yaştaki kursiyerlerin ilgisini çekmek, araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etmek için planlanmış bir çeşit müzikli masal serisi. Öykülerde masal ve efsane kahramanlarına rastlanırken, önemli bestecilerin eserleri de ipuçlarıyla bilmece tadında sunuluyor. "Cesur Pembe Kedi" patchwork resim sergisi, 3 Eylül'e kadar TAV Galeri Ankara'da (Esenboğa Havalimanı) görülebiliyor. Tablolar daha sonra SCA Müzik Vakfının müzik odalarındaki yerlerini alacak.

Gastronometro'nun satışa sunduğu mutfak ürünlerini…

Metro Türkiye'nin mutfak kültürünün gelişimine katkı sağlamak ve şeflerin potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla kurduğu gastronomi keşif platformu Gastronometro'nun mutfak teknikleri videolarında kullandığı mutfak ürünleri, Güneşli Metro mağazasında satışa sunulmaya başladı.

Yaklaşık 100 çeşit ürünün yer aldığı seri, "fine dining" restoranların sunumlarında kullanılan renkli özel tabaklardan tütsüleme makinesine, mutfakta çok sık kullanılan krema torbasından yapay havyar aparatına kadar çeşitli ürünlerden oluşuyor. Gastronometro mutfak ekipmanlarının, gelecekte Metro mağazalarındaki Gastronometro köşeleriyle tüm mağazalarda yer alması planlanıyor.

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 9. turunda da sonuç çıkmadı Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de kaçıncı sırada? Çeyrek altın 4 bin 130 liradan satılıyor Borsa güne yükselişle başladı 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 kişi yakalandı